Ga naar de inhoud
Timelapse

Van baby tot 20-jarige: 'Portrait of Lotte, 0 to 20 Years' in première

Lotte van 0 tot 20

Twintig jaar in vijf minuten. Dat is de kern van de film 'Portrait of Lotte, 0 to 20 Years' die vandaag op YouTube in première is gegaan. Frans Hofmeester legde zijn dochter Lotte twintig jaar lang vast.

"Al twintig jaar lang portretteer ik wekelijks mijn kinderen Lotte en Vince", zegt Frans tegen Editie NL. "Lotte krijgt altijd wat meer aandacht dan Vince, omdat ze een paar jaar ouder is."

Lotte
Lees ook:
Lotte al 18 jaar wekelijks gefilmd door vader: 'Dit mag nu niet stoppen'

Lotte wordt vandaag 20 en dat wordt gevierd met de nieuwe film. Eerder kreeg het portret dat haar vader van haar maakte al veel aandacht. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd zagen mensen Lotte transformeren van baby tot 20-jarige.

Een bijzondere dag

De nieuwe film, die vijf minuten duurt, wordt ondersteund door muziek van Amerikaan Mateo Messina. "Het is toch weer een bijzondere dag. Ik vind het geweldig dat we verder zijn gegaan met de filmreeks", vertelt Frans.

En ondanks dat er maar twee jaar tussen zit, is het eindresultaat wel degelijk anders. "Ik ben opnieuw in de oude beelden gedoken om te kijken of er nog interessanter materiaal tussen zat. Ik heb in deze film wat beelden uit Lotte's eerste levensjaren vervangen."

'De expressie blijft interessant'

Voor Frans blijven de ontwikkelingen van zijn kinderen boeiend om te volgen. "Het is heel puur gebleven. Ik heb de ongrijpbare dans door de tijd zichtbaar geprobeerd te maken. De expressie van kinderen blijft razend interessant."

Aan stoppen denkt hij dan ook nog niet. "Zolang Lotte en Vince het leuk vinden, ga ik door. Al merk je wel dat het gesprekje voor de camera soms minder soepel verloopt dan toen ze klein waren. Maar goed, dat hoort nou eenmaal bij pubers. Ik vind het alleen maar mooi dat ze soms dingen voor me geheim houden."

Bron: Editie NL