'Bijzonder handvat'

Politie rukt uit voor man met paraplu

21 oktober 2019 14:41 Aangepast: 21 oktober 2019 16:55
De paraplu lijkt veel op een geweer Beeld © Twitter.com/Politie Rotterdam eo

Dat niet elk mode-accessoire even onschuldig is blijkt maar weer uit deze tweet van de Politie Rotterdam. Agenten in Hoogvliet rukten uit om een melding van een meneer met een geweer op zijn schouder.

Agenten startten de zogenaamde Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten. Dit wil zeggen dat ze normaal gesproken de verdachte met gericht en geladen vuurwapen benaderen.

Gelukkig kwamen de agenten er net op tijd achter dat het om een paraplu ging en niet om een vuurwapen, waardoor ze zelf niet hun pistool hoefden te trekken. 

Ingeleverd

De man die de paraplu bij zich droeg heeft deze ingeleverd bij de politie omdat 'hij zelf ook wel doorhad dat het niet heel handig was om hiermee rond te lopen'.

De politie laat weten elke melding van vuurwapens serieus te nemen.

Vier jaar geleden was dit type paraplu ook al eens in het nieuws. Een verslaggeefster van Editie NL liep met deze accessoire voor een tv-item over Amsterdam Centraal. Ook toen dacht de politie dat er sprake was van een vuurwapen. De verslaggeefster werd aangehouden voor het overtreden van de Wet wapens en munitie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM: verslaggeefster Editie NL moet 300 euro betalen vanwege nepwapen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore