Verborgen ruimte

Video politie: flesje water of verdachte situatie?

17 oktober 2019 13:58 Aangepast: 17 oktober 2019 14:02
Dit flesje water is niet wat het lijkt Beeld © Politie Charlois

Je denkt misschien dat het een doodnormaal flesje water is, maar niets is wat het lijkt. Daar probeert de politie Charlois mensen op te wijzen in een Facebookpost. "Herkent u deze verdachte situatie?" is de vraag. Weinig mensen lijken door te hebben dat er eigenlijk een verborgen ruimte voor drugs in verborgen zit.

"Wij zijn getipt door een moeder", vertelt een medewerker van het politiebureau aan EditieNL. "Wij zagen er niks raars aan, maar zij wees ons erop dat het geen normaal flesje water is. Toen we beter voelden, zagen we dat het open kon. Er zaten zakjes drugs in."

Alert

De politie plaatste de foto van de onschuldig ogende fles om te kijken of burgers het wel zouden herkennen. "De meesten dachten dat het flesje gebruikt werd door inbrekers, om te controleren of het weggehaald wordt en je dus thuis bent."

Dat is dus niet het geval. Uiteindelijk deelden de agenten een video waarin te zien is hoe het flesje open kan. Ze zijn niet bang dat ze mensen nu juist op ideeën brengen. "Nu we dit hebben geconstateerd, zijn we hier heel scherp op. Als we het delen dan weten de burgers juist dat we hier alert op zijn en goed op verborgen ruimtes letten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore