'Unieke omvang'

Bredase postbezorger houdt 99 postzakken achter in schuur

16 oktober 2019 14:05 Aangepast: 16 oktober 2019 14:09
archieffoto Beeld © ANP Foto

Een postbezorger uit Breda heeft maandenlang de post die hij eigenlijk had moeten bezorgen, verzameld in zijn schuur. In totaal bleken er maar liefst 99 postzakken en duizenden poststukken te liggen.

PostNL kreeg deze zomer veel klachten uit de Bredase wijk Brabantpark omdat ze al weken geen post door de brievenbus kregen. "Naar aanleiding hiervan zijn we op onderzoek uitgegaan in die wijk maar we kwamen er maar niet achter wie de boosdoener was. Zo bleef er niets in het sorteercentrum liggen. We zaten met onze handen in het haar", zegt woordvoerder Ellen Talsma van PostNL tegen Editie NL.

Gouden tip

Uiteindelijk was het een oplettende collega-bezorger die met de gouden tip kwam en waardoor de 99 postzakken in de schuur van de Bredase postbezorger werden gevonden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Postbode die duizenden poststukken in bos dumpte gevonden

De 1400 adressen die door de verzamelende postbezorger zijn gedupeerd, krijgen vandaag een brief van PostNL. Bovendien wordt de gemiste post nabezorgd. "Het is heel opmerkelijk dat dit is gebeurd. Het gebeurt weleens dat niet alle post wordt bezorgd, maar deze omvang is echt uniek", zegt de woordvoerder.

Baan kwijt

Het is niet bekend waarom de postbezorger al die weken de post niet heeft bezorgd. Wel is duidelijk dat hij zijn baan kwijt is. "De bezorger is inmiddels geen collega meer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore