Onderzoek van Airbnb

Deze 20 vakantiebestemmingen zijn trending in 2020

15 oktober 2019 18:12
De stad Milwaukee staat op nummer 1 Beeld © iStock

Ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming voor komend jaar? Airbnb heeft een lijst bekendgemaakt met locaties die komend jaar in trek zijn. Zo weet je waar je moet zijn (of waar je juist uit de buurt wilt blijven).

Airbnb heeft de lijst samengesteld op basis van eigen boekingsdata. Sommige plaatsen hebben hun populariteit te denken aan de bijzondere cultuur, andere aan de adembenemende natuur of een evenement dat in 2020 plaatsvindt.

Maastricht sluit de lijst af

Opvallend: in de lijst is één Nederlandse plaats te vinden, namelijk Maastricht. De stad heeft z'n twintigste plaats te danken aan het feit dat het een van de steden is waar de internationale kunstbeurs TEFAF plaatsvindt. Zo zie je maar, de stad heeft het songfestival helemaal niet nodig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitgekeken op het strand? Dit is pas een bijzondere vakantiebestemming

De top 3

1. Milwaukee, Verenigde Staten

Deze stad ligt in de Amerikaanse staat Wisconsin. De boekingen voor deze plaats zijn met maar liefst 729 procent toegenomen. Dat heeft de stad te danken aan de Democratic National Convention, die er komend jaar plaatsvindt.

2. Bilbao, Spanje

Deze stad in het Spaanse Baskenland doet het qua toerisme extra goed sinds het werd uitgeroepen tot Europese Stad van het Jaar in 2018. Komend jaar is het ook nog eens een van de speelsteden van het EK voetbal, wat een extra boost oplevert.

3. Buriram, Thailand

Buriram is niet alleen populair vanwege de oude tempels waar cultuurliefhebbers op afkomen; sinds 2018 is het ook een hotspot geworden voor sportliefhebbers. Toen vond het motorrace-evenement MotoGP voor het eerst plaats in de stad. In 2020 keert het festijn terug.

De rest van de top 20:

4. Sunbury, Australië

5. Roemenië

6. Xi’an, China

7. Eugene, Verenigde Staten

8. Luxemburg

9. Guadalajara, Mexico

10. Vanuatu

11. Cali, Colombia

12. Cape Canaveral, Verenigde Staten

13. Aberdeen, Schotland

14. Courtenay, Canada

15. Ubatuba, Brazilië

16. Les Contamines-Montjoie, Frankrijk

17. Tokyo, Japan

18. Kerala, India

19. Malindi, Kenia

20. Maastricht, Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore