Ga naar de inhoud
Einde van het seizoen

Fortnite-gamers in rep en roer door zwart gat: 'Er is paniek in huis'

YouTuber MinionFartGun toen hij gisteravond Fortnite speelde Beeld © MinionFartGun

Het is grote chaos in gameland. Sinds gisteravond ligt het populaire spel Fortnite eruit. De makers van de game hebben de stekker er tijdelijk uit getrokken.

Een zwart gat met achtergrondgeluiden. Dat is het enige wat gamers op dit moment zien en horen als ze de livestream van Fortnite aanzetten. Het beeld verscheen gisteravond ineens bij het einde van seizoen 10.

Stress en chaos

Nog steeds kan er – op een minigame na – niet meer gespeeld worden. Dat leidt in veel huishoudens tot stress en chaos.

Zo ook bij Stephanie de Waal. Haar 8-jarige zoon Damian, een echte fan met een wand vol Fortnite-spullen, is in rep en roer. "Hij zat gisteravond vol spanning en blijdschap te kijken naar de livestream, tot het zwarte gat kwam. Sindsdien is er paniek in huis", vertelt ze aan Editie NL.

Fortnite
Lees ook:
Fortnite uit de lucht: opmaat naar nieuw seizoen?

Groot fan

Damian en zijn vriendjes checken continu of er al nieuws is. "Hij heeft gisteren tot 11 uur 's avonds gekeken, en 's ochtends direct weer gecheckt wat er gebeurde. Hij is een echte fan en heeft veel geld uitgegeven aan Fortnite."

Vooraf aangekondigd

'MinionFartGun', een 16-jarige YouTuber die zelf ook Fortnite-streams maakt, schrok minder van het zwarte gat. "Het einde van het seizoen was in zicht, en er was aangekondigd dat er iets zou gebeuren. Maar ik had niet verwacht dat álles zou verdwijnen."

Toch maakt hij zich geen zorgen. "Ik vind het eigenlijk wel heel vet. En het is ook nog eens goed voor m'n eigen videokanaal."

Perfecte promo

Ook techjournalist Bram van Dijk van Bright is enthousiast. "Het is fantastisch dat ze dit hebben gedaan. De perfecte promo voor het nieuwe seizoen. Het trekt alleen maar meer mensen", vertelt hij aan Editie NL.

Geen game maar beleving

Volgens Bram past het perfect bij de game. "Fortnite-gamers spelen niet alleen het spel; ze willen alles meebeleven. Zij kunnen nu zeggen: 'ik was erbij toen we in het zwarte gat vielen.' Zij zullen dit nooit meer vergeten."

Hij verwacht dat het zwarte gat snel weer zal verdwijnen. "Ik gok dat het niet langer dan 24 uur duurt."

Dave
Lees ook:
Dave (21) is miljonair door spelen Fortnite: 'Nog kijken wat ik met geld ga doen'

Bekijk hier de video:

03:20