Verkocht

Pretpark Hellendoorn in handen koninklijke familie Abu Dhabi

11 oktober 2019 17:18 Aangepast: 11 oktober 2019 17:33
Beeld © looping-group.com

Attractiepark Hellendoorn is overgenomen door een investeringsmaatschappij van de koninklijke familie van Abu Dhabi. Het park in Overijssel is onderdeel van de Looping Group die het park én veertien andere pretparken hebben verkocht aan Mubadala Capital.

Het huidige management, dat bestaat uit directeur Laurent Bruloy en algemeen manager Stéphane Da Cunha, zullen samen met de investeringsmaatschappij Mubadala Capital - dat in handen is van van de koninklijke familie van Abu Dhabi - de dagelijkse leiding op zich nemen.

Weinig tot niets veranderen

Een woordvoerder van Hellendoorn, die niet in de gelegenheid was om Editie NL te woord te staan, zegt in Tubantia dat er 'waarschijnlijk weinig tot niets' zal veranderen voor het park Hellendoorn. "Als Avonturenpark Hellendoorn vallen wij onder de Looping Group. Daar hebben wij mee te maken. Mensen van de partij daarboven zien we eigenlijk nooit in het park."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Droombaan? Attractiepark Slagharen zoekt een nieuwe directeur

'Meeslepende accommodaties'

Algemeen manager Stéphane Da Cunha laat echter in reactie weten dat er 'belangrijke ontwikkelingen' aankomen. Zo zouden de parken, waaronder Hellendoorn, aantrekkelijker moeten worden en zouden er 'meeslepende verblijfsaccommodaties' aan toegevoegd worden in de toekomst. 

In totaal bestaan De Looping Group uit vijftien regionale parken, waaronder het Franse Parc Bagatelle en La Mer de Sable, het Britse Pleasurewood Hills, het Spaanse Isla Mágica en het Duitse Fort Fun Abenteuerland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore