Tien keer te veel

Ladderzatte vrouw (23) rijdt tegen huis en valt in auto in slaap

11 oktober 2019 15:01 Aangepast: 11 oktober 2019 15:04
Beeld © Facebook Politie Tiel

Een vrouw die nog niet lang in het bezit was van haar rijbewijs, is na een wilde dronkenmansrit vlak voor een verkeerslicht tot stilstand gekomen en in slaap gevallen.

Agenten van de politie Tiel hebben er een heftige nachtelijke surveillance op zitten. Ze zagen een auto midden op de rijbaan vlak voor de verkeerslichten stilstaan. Toen ze dichterbij kwamen zagen de agenten dat de motor nog draaide en dat de jonge bestuurder in een diepe slaap achter het stuur lag. "In de auto lagen lege drankflessen", schrijft de politie op Facebook. 

Tien keer te veel

Eenmaal wakker blies de beginnend bestuurder ruim tien keer de toegestane hoeveelheid: 940 ug/l oftewel 2,18 promille. Voor beginnend bestuurders, die korter dan vijf jaar hun rijbewijs hebben, geldt een limiet van 0,2 promille.

Toen de agenten de auto van de vrouw wilden wegrijden, bleek het voorwiel van de auto niet meer goed te werken. Na kort onderzoek bleek dat de vrouw 'nogal wat zaken' had geraakt voordat ze voor de verkeerslichten tot stilstand was gekomen. Zo had ze een aantal palen uit de grond gereden en was ze eerder tegen de gevel van een huis tot stilstand gekomen. "Gelukkig was op het moment van de aanrijding niemand in de straat", aldus de politie.

Rijbewijs kwijt

De 23-jarige vrouw is haar rijbewijs kwijt en moet zich binnenkort voor de recht verantwoorden voor rijden onder invloed én voor het verlaten van de plaats waar ze een aanrijding heeft gehad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore