Schimmel en schurft

Kaal egeltje Five overleden: 'We hebben echt alles geprobeerd'

10 oktober 2019 16:34 Aangepast: 10 oktober 2019 16:48
Archieffoto. Beeld © Egelopvang Papendrecht

Half april kwam Five binnen bij Egelopvang Papendrecht. Het diertje was praktisch kaal, vermoedelijk door schimmel en schurft. De opvang startte een inzamelingsactie, maar tevergeefs: artsen hebben Five vandaag in laten slapen.

De behandelingen van Five sloegen niet voldoende aan en het diertje kreeg daarnaast ook doorligplekken. "We wilden haar niet langer laten lijden. We hebben echt alles geprobeerd", schrijft de Dierenbescherming.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inzamelingsactie voor kaal egeltje: 'Ze had maar vijf stekels'

"Hoe moeilijk deze beslissing ons ook viel, het was het beste voor haar." Bij onderzoek na het overlijden van de egel is een tumor aangetroffen. "Nader onderzoek moet uitwijzen of dit ook de oorzaak is geweest van haar symptomen en zwakke gezondheid."

'Rust zacht'

Five, die haar naam dankte aan de hoeveelheid stekels op haar lijfje, verbleef al sinds begin april in de egelopvang. "Ze heeft al een heel traject achter de rug waarin het op en af ging met de groei van haar stekels en haar gezondheid."

Vorige week nog werd ze door de lezers van het blad Kidsweek verkozen tot Dier van het Jaar 2019. "Gelukkig heeft ze dat nog mee mogen maken. Dank aan iedereen die zo met haar heeft meegeleefd. Five rust nu zacht."

Five wordt naar het Natuurhistorisch Museum overgebracht. Daar wordt ze opgezet en gaat het deel uitmaken van de tentoonstelling 'dode dieren met een verhaal'. 

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore