'Wie zoet is krijgt lekkers'

Twee kaatseballen in een net en een letter van... kroket

10 oktober 2019 14:56 Aangepast: 14 oktober 2019 07:55
De kroketletter. Beeld © Croquetten Boutique

De kruidnoten liggen alweer een tijdje in de winkel, maar voor iedereen die op het heerlijk avondje geen zin heeft in zoetigheid is er nu iets nieuws: de letter van kroket.

De kroketletter is het idee van de Croquetten Boutique in Utrecht en is vanaf 1 november verkrijgbaar. "Het is eigenlijk begonnen als grap", zegt Brian Steevens van de speciaalzaak. "Wij zijn dol zijn op kroketten en bedenken af en toe dingen om mensen op andere momenten een kroket te laten eten. Zo ontstond dit idee."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoveel calorieën zitten er in een handje kruidnoten: 'Wat je in huis hebt, eet je op'

En, zoals alle hippe producten, is de kroket in meerdere smaken verkrijgbaar. De kroketletter is er met draadjesvlees, oude kaas en mokka-hazelnoot. De letter is alleen beschikbaar voor de oven en airfryer. "Hij is behoorlijk groot, dus lekker om te delen."

'December is toch een vreetmaand'

"Dit is echt fantastisch nieuws. Ik hoop dat ik er eentje krijg van Sinterklaas", zegt foodblogger Leonie ter Veld tegen Editie NL. "Maar dan niet die zoete variant. Als je voor een kroket gaat, dan moet-ie hartig zijn. Voor al het zoete hebben we de gewone chocoladeletter.

Leonie heeft wel haar twijfels over de grootte. "Ik denk dat ik het nog wel red, met de letter 'L', maar als je naam met de 'M' begint, dan heb je een probleem. Maar goed, delen doe je ook niet. Hier moet je gewoon vol voor gaan. December is toch al een vreetmaand."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore