Ga naar de inhoud
Smakelijk?

Amsterdamse winkel dicht na filmpje van muis die crêpe eet in etalage

De muis op de crêpe. Beeld © Twitter.com/verasiemons

Een filmpje van een muis die smikkelt van een crêpe in een winkel in Amsterdam heeft ervoor gezorgd dat de zaak onmiddellijk moet sluiten.

De beelden die gisteren door een twitteraar werden gemaakt, hebben voor nogal wat ophef gezorgd. Volgens de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) hebben inspecteurs later op de dag nog veel meer ongedierte aangetroffen bij de winkel. Daarom is besloten tot een spoedsluiting.

Smakelijk?
Lees ook:
Smakelijk? Muis eet van crêpe met Nutella in Amsterdamse etalage

"De zaak mag pas weer open als de ondernemer de boel grondig heeft schoongemaakt en maatregelen heeft getroffen om ongedierte te voorkomen", zegt de NVWA. Ook moet alle voedselvoorraad de vuilnisbak in.

'Dit soort klachten nemen we serieus'

Volgens een woordvoerder was er sprake van een onveilige situatie en een gevaar voor de volksgezondheid. Muizen komen veel voor in de Amsterdamse binnenstad. De NVWA treedt daarom wel vaker op, bijvoorbeeld ook bij supermarkten. Zo'n spoedsluiting gebeurt af en toe.

De NVWA vindt het goed dat consumenten het melden als ze ongedierte zien in winkels of horecazaken. "Met of zonder filmpje: dit soort klachten nemen we serieus. Muizen zijn een direct gevaar voor de voedselveiligheid."