Dierenmishandeling

Kitten die met tiewraps werd vastgebonden, is eindelijk hersteld

10 oktober 2019 09:29 Aangepast: 10 oktober 2019 10:45
Kitten Kitty vorig jaar (links) en nu (rechts). Beeld © Dierenbescherming

Het verhaal van kitten Kitty maakte vorig jaar zomer veel emoties los in Nederland: het poesje was met tiewraps vastgebonden aan een hek in Rotterdam. Bijna anderhalf jaar later heeft de Dierenbescherming goed nieuws: Kitty, die inmiddels Betsy heet, is weer erbovenop.

Toen de kitten vorig jaar juli werd gevonden, had ze gebroken botten, oude verwondingen die erop wezen dat ze eerder als voetbal was gebruikt, zat ze onder het bloed en was haar huid er voor een groot deel afgestroopt. "Haar toekomst zag er verre van rooskleurig uit", schrijft de Dierenbescherming.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kitten met tiewraps vastgebonden aan hek in Rotterdam: 'Ze moest daar ter plekke sterven'

Maar Kitty bleek een vechtertje en na anderhalf jaar gaat het hartstikke goed met haar. "Bij het lopen wijken haar voorpootjes wat af naar buiten, maar daar heeft ze gelukkig nauwelijks last van."

'Écht geluk gehad'

Kitty heeft inmiddels een nieuw baasje en is omgedoopt tot Betsy. "Ze is uitgegroeid tot een levenslustige, zelfverzekerde poes die het avontuur maar al te graag aangaat." Kitty blijkt een ware jager en geniet van de buitenlucht.

"Kortom, Kitty (Betsy dus) heeft écht geluk gehad en we zijn ontzettend blij dat ze zo goed terecht is gekomen bij een fijne, zorgzame baas."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore