Vogelspinnen en slangen

Walibi past Halloween-act met levende dieren aan na kritiek

09 oktober 2019 13:55
Beeld © Walibi - Halloween Spooky Days

Attractiepark Walibi Holland heeft een Halloween-act met levende vogelspinnen en slangen aangepast nadat er dit weekend kritiek was gekomen van bezoekers.

Het is voor het eerst dat attractiepark Walibi Holland de Halloween Spooky Days organiseren, voor kinderen tot 12 jaar, maar geheel vlekkeloos zijn deze eerste dagen niet verlopen. Het park in Biddinghuizen kreeg veel kritiek te verduren van bezoekers die niet te spreken te zijn over een act waarin spinnen en slangen opgepakt en aangeraakt kunnen worden.

Ronduit schandalig

Zo zegt bezoeker Vanya op Facebook: "Vogelspinnen en slangen horen niet zoveel gehanteerd te worden en vooral niet in deze koude temperaturen. Dit is zeer stressvol voor de dieren en ze zullen zeker lichamelijk last krijgen."

Ook bezoeker Dennis laat in een uitgebreid Facebook-bericht weten het 'ronduit schandalig' te vinden hoe Walibi met reptielen omgaat: "De dieren worden door iedereen aan elkaar overgedragen. Er is bijna geen toezicht. Iedereen doet er maar wat mee. Ze staan te koud en te lang uit hun verkeerd ingerichte verblijf."

Naar aanleiding van deze kritiek heeft Walibi Holland nu besloten de act 'Firepit' 'een klein beetje' aan te passen. "We willen luisteren naar onze bezoekers", zegt een woordvoerder van het park tegen Editie NL.

Enge beestjes

"We hebben nu in overleg met de begeleider de act nu afgescheiden van de mensenmassa, zodat ze niet meer midden op het plein staan. Bovendien zijn de 'enge beestjes' afgescheiden van het publiek en kunnen de kinderen die durven één voor één naar binnen om ze aan te raken. Dit alles onder toeziend oog van een ervaren begeleider", aldus de woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Partij voor de Dieren boos op 'dierenmishandeling' in de Efteling

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore