Dader(s) onbekend

Berg dode ganzen zonder borststuk achtergelaten

08 oktober 2019 15:28
De ganzen werden gisteren gevonden

Het is een luguber gezicht: tientallen ganzen werden gisteren dood aangetroffen. Ze lagen op een hoop en hadden een gat ter hoogte van de borst. De politie is een onderzoek gestart.

De ganzenhoop werd gisteren gevonden in een afgelegen gebied in de buurt van het Utrechtse dorpje Papekop. De borststukken – kortom: de eetbare delen – waren eruit gesneden.

'Bizar tafereel'

Bewoner Rowena trof de berg kadavers aan en plaatste foto's op Facebook. "Dit is niet hoe het hoort!", schrijft ze erbij. "Bizar tafereel, ook voor langsfietsende kinderen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tiener vernielt ganzennest in Uithoorn: omstanders houden kuikens warm

Verdwenen

Vanmorgen zouden de ganzen opgeruimd worden, maar toen bleek de hoop verdwenen te zijn. "Misschien dat ze alsnog door iemand opgeruimd zijn", zegt een woordvoerder van de politie tegen Editie NL.

Tips zijn welkom

De politie is een onderzoek gestart naar het voorval. Tips van getuigen zijn welkom. "Op dit moment weten we nog weinig over de dader, maar we vermoeden dat een jager de kadavers heeft achtergelaten", aldus de woordvoerder.

Toegestaan

Jagen op ganzen is legaal, indien iemand in het bezit is van een jachtakte. Het is daarentegen verboden om de kadavers achter te laten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore