Ga naar de inhoud
Mislukte poging

Vandalen proberen broedpaal voor ooievaars om te zagen

De broedpaal is weer rechtgezet Beeld © Marc Plomp

Vandalen hebben afgelopen weekend op Texel geprobeerd een ooievaarspaal te vernielen. Ze knipten twee staalkabels door en deden (tevergeefs) een poging de paal om te zagen.

Het Vogelinformatiecentrum op Texel trof zondag een vernielde broedpaal aan. Twee van de vier staalkabels waren doorgeknipt, en het hout van de paal was flink beschadigd door een zaag.

Scheef

Het is de dader(s) niet gelukt de acht meter hoge paal om te zagen. Wel is hij scheef komen te staan. Inmiddels is de broedpaal – die gelukkig niet in gebruik was – weer keurig rechtgezet en opnieuw verankerd.

'Triest'

Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum is niet te spreken over de actie. "Ik vind het triest dat mensen zich hiermee bezig houden. Wij proberen iets te doen voor de natuur, en dan proberen andere mensen dat om zeep te helpen", vertelt hij aan Editie NL.

Dader(s) onbekend

Over de dader(s) is helaas niets bekend. "We tasten volledig in het duister. Het kunnen kwajongens geweest zijn, maar ook mensen die een hekel hebben aan ooievaars. We weten het niet."