Retro-trends

Jeugdsentiment ten top: Polly Pocket bestaat 30 jaar

08 oktober 2019 16:48 Aangepast: 08 oktober 2019 16:50
Polly Pocket. Beeld © Bol.com

Wie heeft er vroeger niet mee gespeeld? Polly Pocket is een schoolvoorbeeld van hoe klein speelgoed een groot succes kan zijn. De kleine doosjes bestaan dit jaar precies dertig jaar.

Van schelpjes tot huisjes en van hartjes tot koffertjes: Polly Pocket is er in alle soorten en één klein maatje. Na jarenlang te zijn weggeweest, is het speelgoed sinds vorig jaar weer terug.

Populair

Dat Polly Pocket weer rete-populair is, blijkt wel uit de verkoopcijfers. Na de introductiecampagne was er een flinke run op de speelsets, laat Bol.com weten aan Editie NL. Op dit moment verkoopt de webshop honderden sets per week.

Vooral de Flamingo Floatie was vorig jaar populair Vooral de Flamingo Floatie was vorig jaar populair

De avonturen van Polly begonnen toen ze een medaillon van haar oma kreeg en ontdekte dat ze kleiner werd als ze het droeg. Zo kan Polly al 30 jaar, samen met haar vriendjes, de wondere wereld van de speelkoffers ontdekken.

Verjaardagstaart

Om het jubileum te vieren komt speelgoedproducent Mattel met een speciale Polly Pocket: een mini-verjaardagstaart. In de lekkernij zit onder meer een dansvloer, een bewegende piñata, een draaimolen en een hapjestafel.

De verjaardagstaart. De verjaardagstaart.

Retro is hip

Volgens Fabian de Kort van speelgoedwebsite Lobbes.nl sluit de terugkeer van het speelgoed helemaal aan bij de tijd van nu. "Retro-trends zie je in allerlei verschillende markten terug, ook in de speelgoedwereld. Niet alleen kinderen zijn er gek op, maar ook ouders vinden het stiekem leuk omdat ze het kennen van vroeger", vertelt hij aan Editie NL.

Hij ziet anno 2019 dan ook veel producten uit de jaren '80 en '90 terugkeren. "Er is bijvoorbeeld veel buitenspeelgoed, en blikgooien. Ook skippy dance is een hit. Dat is vergelijkbaar met het elastieken van vroeger, maar dan in een nieuw jasje. Vorig jaar zag je ook Ztringz opduiken, waarbij je met een touwtje figuurtjes maakt tussen je vingers."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

90's kids opgelet! De opblaasbare glitterstoel is terug

Kwaliteit

Polly Pocket valt binnen het duurdere segment – maar daar krijg je volgens Fabian dan ook kwalitatief speelgoed voor terug. "Ik denk dat de nieuwe Polly Pockets een goede kans maken om populair te worden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore