Dierenambulance

Wees alert op kittens onder de motorkap: 'Klop op de auto voordat je gaat rijden'

07 oktober 2019 15:08 Aangepast: 08 oktober 2019 14:16
Deze kitten kon gelukkig worden bevrijd. Beeld © Dierenambulance Brabant Zuid-Oost

Medewerkers van de Dierenambulance Brabant Zuid-Oost moesten gisteren twee keer uitrukken voor een kitten die vast zat in een motorkap. Ze waarschuwen automobilisten dan ook: 'klop voordat je in je auto stapt altijd even op de motorkap en luister of je geen gemiauw hoort.'

De eerste kitten was met zijn voorpoot vast komen te zitten onder de motorkap. "Bevrijden lukte de melder niet, want het zwart-witte katje blies, gromde en beet flink van zich af", schrijft de dierenambulance op Facebook

Uiteindelijk is de kitten 'met behulp van heel wat buig- en losmaakwerk en een dosis creativiteit' bevrijd. "Het pootje deed alleen niets meer." Bij de dierenkliniek bleek gelukkig dat er niks gebroken was en de kitten wordt naar een gastgezin gebracht. 

'Kan slechter aflopen'

Het toeval wil dat een ander katje op dezelfde manier vast was komen te zitten. "Een grijs-wit katje had zich deze regenachtige middag in de behaaglijke warmte en droogte van een automotor genesteld."

De tweede kitten. De tweede kitten.

Ook de tweede kitten kon uiteindelijk worden bevrijd, maar de dierenambulance waarschuwt: 'zoiets kan natuurlijk ook heel wat slechter aflopen'.

Kloppen en luisteren

Medewerkers roepen automobilisten dan ook op om de motorkap altijd goed te controleren voordat ze in de auto stappen. "Klop altijd even op de motorkap en luister of je geen gemiauw hoort. De nachten worden kouder, de dagen natter en katten en vooral kittens kruipen graag onder warme autokappen om op te warmen."

Als het niet lukt om het katje onder de motorkap vandaag te krijgen, kun je altijd de dierenambulance bellen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore