Een 10 voor de juf

Hanneke is de leukste leerkracht van Nederland: 'Ontzettend trots'

04 oktober 2019 15:43
Juf Hanneke loopt over de rode loper. Beeld © Een 10 voor de juf

Ze staat voor de kleuters, maakt vaak grapjes en is ervan overtuigd dat je ook buiten het klaslokaal heel veel kunt leren: juf Hanneke Lamberts van de Dr. H. Bouwmanschool in Kampen is verkozen tot leukste leraar van Nederland.

"Het voelt heel bijzonder. Het is echt een cadeautje", zegt Hanneke tegen Editie NL. Afgelopen mei werd ze door ouders opgegeven voor de verkiezing van leukste leraar van Nederland, een initiatief van 'Een 10 voor de juf'. "Daar wist ik niks vanaf, maar ik vind het zo lief dat ze dat hebben gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse juf Daisy nét niet beste leraar van de wereld

Uit alle inzendingen werd uit de regio's Noord, Midden en Zuid één leraar gekozen. Een publieksjury heeft Hanneke uiteindelijk verkozen tot allerbeste. "Ik had het echt niet verwacht. Er zijn zoveel leerkrachten in Nederland die allemaal heel hard werken en zich inzetten voor kinderen."

Plezier en veiligheid

Toch stond het volgens de ouders uit de klas van Hanneke als een paal boven water dat zij moest winnen. "Een van hen schreef dat ik een soort toverkracht heb. Het is zo lief als ze zoiets over je schrijven."

Hanneke en burgemeester Bort Koelewijn. Hanneke en burgemeester Bort Koelewijn.

Wat die toverkracht dan is? "Dat is moeilijk om over jezelf te zeggen, ik ben heel bescheiden. Maar ik denk dat ik echt een band met kinderen opbouw. Ik wil dat ze met plezier naar school gaan en zich veilig voelen. Ik probeer veel grapjes te maken en neem ze ook mee naar buiten. Dan gaan we, nu het herfst is, naar buiten om walnoten te halen."

'Ik ga niet naast mijn schoenen lopen'

De overwinning van de juf werd vanmorgen groots gevierd op het schoolplein. "Alles was versierd, de kinderen en de ouders waren er, er lag een rode loper op het plein en zelfs de burgemeester was er."

Hanneke vindt alle aandacht erg leuk, maar het is voor haar ook niet erg als alles weer helemaal normaal is. "Ik ben natuurlijk ontzettend trots, maar mijn collega's doen net zo hard hun best. Ik ga echt niet naast mijn schoenen lopen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore