'McDonald's moet mee met de tijd'

Wéér een vega-snack: waarom zijn we nog onder de indruk?

01 oktober 2019 14:26 Aangepast: 01 oktober 2019 17:05
De nieuwe Veggie Nuggets van McDonald's

McDonald's is een vegetarische snack rijker. Klanten kunnen vanaf vandaag vleesloze McNuggets scoren, gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels. Het is de zoveelste vegetarische snack van de fastfoodketen die door het dak gaat.

"Zonder kip, maar net zo smaakvol en krokant", zo adverteert McDonald's voor zijn nieuwe product. De snack is tijdelijk verkrijgbaar en komt in porties van zes, negen en twintig stuks.

In de spotlight

De Veggie Nuggets zijn niet het eerste vleesloze kipproduct waarmee McDonald's op de proppen komt. Eerder werden de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken al geïntroduceerd. Toch gaan de nieuwe nuggets online door het dak. Veel media besteden aandacht aan de snack die sinds vandaag te krijgen is en ook op social media wordt Jan en alleman in de reacties getagt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

McDonald's start test met burgers van Beyond Meat: koers schiet omhoog

Nieuw imago

Robert van Meer van marketingbureau C2B denkt dat McDonald's de vele aandacht te danken heeft aan het feit dat mensen de vegaproducten niet van de fastfoodketen verwachten. "Het eten van McDonald's wordt nog steeds beschouwd als ongezond. De fastfoodketen probeert dat imago bij te stellen, zodat het beter past bij de huidige wereld. McDonald's is marktleider in het fastfood. Ze moeten mee met de tijd."

Werkt niet overal

Opvallend genoeg lijkt het bij KFC anders te werken. "De manager vertelde mij ooit dat hij heeft geëxperimenteerd met biologische kip, maar dat dat nooit een succes is geworden. Er lijkt daar minder animo voor gezonde alternatieven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

McDonald's komt met vegan nuggets van aardappel en kikkererwten

Pleasen

De aandacht betekent overigens niet dat stad en land nu daadwerkelijk afreist naar McDonald's voor de vegetarische snacks. "Misschien doet McDonald's het puur om goodwill te kweken. Dan maakt het ook niet uit als het weinig verkoopt. Ik heb ook niet het gevoel dat de salades daar nou zo goed scoren. Maar McDonald's kan in ieder geval zeggen dat ze gezond voedsel aanbieden."

Tijdelijke aandacht

Robert verwacht dat de berichtgeving over vegetarische snacks niet altijd door het dak blijft gaan. "Ik denk dat de aandacht steeds minder wordt. Op een gegeven moment is het niet meer bijzonder. Misschien valt het op een gegeven moment juist op als ze weer eens met een vleesproduct aankomen", grapt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

McDonald's komt met vegetarische Happy Meal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore