Meten is weten

Condoomonderzoek: mannen in Drenthe hebben de grootste

23 september 2019 15:43 Aangepast: 23 september 2019 17:56
In Drenthe worden de meeste grote condooms besteld Beeld © iStock

Aardbeiensmaak, ribbelig of ultradun: condooms zijn er in alle soorten, geuren en maten. Condoom.nl maakt de balans op. Waar worden de meeste rubbertjes besteld en waar in Nederland hebben mannen de grootste?

Beland je met een nieuwe vlam in bed, dan maak je in Amsterdam de meeste kans dat je partner een condoom tevoorschijn tovert. De meeste rubbertjes (18 procent) worden namelijk besteld in de hoofdstad, blijkt uit onderzoek van Condoom.nl. Rotterdam is verantwoordelijk voor 4 procent van de verkoop, gevolgd door Den Haag met 2,5 procent.

Vrouw koopt het vaakst

Hoewel mannen degenen zijn die 'm omdoen, is het in de meeste gevallen (55 procent) de vrouw die het condoom koopt. Qua leeftijd is het voorbehoedsmiddel het populairst onder mensen tussen de 24 en 35 jaar (37 procent), gevolgd door de leeftijdscategorie 35-44 (20 procent). 17 procent wordt besteld door jongeren tussen de 18 en 24 jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Condoomkraam op Eindhovense markt moet mensen aan het condoom krijgen

Grootste en kleinste piemels

Ook valt uit het onderzoek af te leiden waar de mannen met de grootste piemels wonen. In Drenthe worden de meeste grote condooms besteld – waar gemeente Vledderveen de kroon spant. Daarna volgen respectievelijk Gelderland en Noord-Brabant.

De kleinste piemels vinden we in Limburg – met Sittard als uitschieter. Ook in Noord-Holland en Utrecht worden relatief veel kleine condooms besteld.

Meten is weten

De juiste maat in huis halen is volgens Condoom.nl van groot belang. Niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook omdat dat bevorderlijk is voor de seks. Een condoom dat te strak zit, is moeilijk af te rollen, kan afknellen en zou zelfs kunnen leiden tot erectieproblemen. Ook is de kans op scheuren groter. Andersom kan een te ruim condoom afglijden tijdens de daad.

EditieNL zocht al eens uit hoe belangrijk het is om een goed passend condoom te hebben. Bekijk de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore