Joekel

Merel (27) heeft een pompoen gekweekt van 300 kilo: 'Elke avond bij hem langs'

19 september 2019 14:29 Aangepast: 19 september 2019 14:34
Merel met haar pompoen Beeld © Eigen foto

Waar menig hobbytuinier niet veel verder komt dan een paar cherrytomaatjes en een komkommer, pronkt Merel Hiep uit Noordwijk met een pompoen van 3 meter omtrek. Ze is er wel elke dag mee bezig.

"Ik kweek al vijf jaar pompoenen," zegt Merel tegen EditieNL. "Toen ik drie jaar geleden een pompoen van 40 kilo had gekweekt begon het te kriebelen." Ze wilde meer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NK Pompoen Kweken: wie heeft de grootste, de langste en de zwaarste?

Merel kocht speciaal zaad en ging aan de slag. "Ik heb hem eerst thuis opgekweekt en daarna half mei naar mijn moestuintje verplaatst." Niet alleen het speciale zaad, maar ook haar verzorging en toewijding was nodig om de pompoen zo groot te krijgen.

"Vanaf 15 mei ben ik elke avond naar mijn moestuintje gegaan om hem water en voeding te geven en om te kijken of hij goed groeit."

Record 

En dat deed 'ie. De pompoen heeft een omtrek van 3 meter en weegt 300 kilo. " Volgend jaar ga ik proberen mijn eigen record te verbeteren. Hopelijk kan ik er dan mee naar het WK pompoenen kweken.

Voor nu laat ze haar reusachtige pompoen goed rijpen, in de hoop dat een tuincentrum hem wil hebben. "Ik hoop dat hij nog ergens kan pronken, en dat hij niet hier langzaam wegrot. Dan zou ik heel verdrietig zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore