Tetris Challenge

Hulpdiensten delen massaal (liggend op de grond) hun uitrusting

16 september 2019 10:09 Aangepast: 20 september 2019 10:07
De brandweer en alles wat er dagelijks mee gaat in de wagen

Er lijkt een hype te zijn geboren onder Europese hulpdiensten op social media. Nadat de Zwitserse politie een foto deelde van een politieauto waarnaast twee politieagenten plus de inhoud van de auto op de grond lagen, volgden andere hulpdiensten massaal. Het wordt de 'Tetris Challenge' genoemd.

Het was een politieteam uit Zürich dat de Tetris Challenge twee weken geleden startte. De Zwitserse brandweer en wegenwacht volgden, en de hype waaide zelfs over naar Engeland en Frankrijk.

Ook in Nederland

Het Brabantse politieteam Weerijs zag het als een uitdaging en ging er zelf mee aan slag. "Ook wij in Nederland laten graag zien wat we allemaal bij ons dragen in een doorsnee dienstvoertuig", schrijft het team op Facebook.

"Eigenlijk is de politieauto een soort gereedschapskist op wielen. Maar weet jij eigenlijk wat er allemaal in zit? Wat denk jij allemaal te vinden op de foto en in een volledig uitgerust politievoertuig?"

Iedereen doet mee

De foto kreeg veel aandacht op social media, en ook in Nederland ging het balletje rollen. De brandweer volgde, en ook defensie, handhaving en de reddingsbrigade kwamen met foto's op de proppen. En voilà, een nieuwe online hype was geboren.

Playmobil

Wijkagent Lars uit Breda deelt nog een mooie inhaker op de Tetris Challenge. "Omdat we het zo vaak te horen krijgen: binnenkort bij Intertoys", schrijft hij op Instagram bij een foto van een Playmobil-pakket waarop een foto van de challenge te zien is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore