13 ringen gevonden

Ziekenhuis herenigt eigenaren met vergeten trouwringen

11 september 2019 12:27 Aangepast: 11 september 2019 12:37
Beeld © Ziekenhuis St Jansdal

Het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk is op zoek naar dertien mensen die in het ziekenhuis hun trouwring afdeden en daarna kwijtraakten. Het ziekenhuis plaatste onlangs een namenlijst op social media en daar kwamen meerdere matches uit. Sophie en de man van Annemarieke hebben na jaren eindelijk hun ring terug.

De ring van Sophie uit Zeewolde leek na ruim drie jaar echt verloren. "Een jaar lang heb ik bij ieder ziekenhuisbezoek bij de receptie ernaar gevraagd, maar zonder resultaat." Sophie en haar man Cor hadden kort voor het kwijtraken van de ring hun vijftigjarig huwelijk gevierd. "Dat maakte het nog emotioneler om de ring kwijt te zijn."

Cor met een K

Sophie las in de media dat het ziekenhuis de eigenaren van dertien trouwringen zocht, schrijft het ziekenhuis in een bericht op Facebook. De naam van haar man Cor stond ertussen, maar dan geschreven met een K. Bij een ziekenhuisbezoek vroeg ze er toch naar.

"De gravering was niet goed leesbaar, maar met een vergrootglas op de poli Oogheelkunde werd de trouwdatum achterhaald. En de letter K bleek een C te zijn. Een match!" aldus het St Jansdal. De ring is inmiddels weer door Cor om haar vinger geschoven.

De trouwringen van Cor en Sophie De trouwringen van Cor en Sophie

11 ringen over

Ook Annemarieke kon na bijna vijf jaar de trouwring weer om de vinger van haar man Klaas schuiven. Hij was zijn ring kwijtgeraakt na een onderzoek in het ziekenhuis. "Na het onderzoek ging mijn man direct naar de jachthaven van Harderwijk. In het ziekenhuis was de ring niet gevonden en daarom dachten we dat die bij de Jachthaven moest liggen. We hebben daar nog vaak gezocht", vertelde Annemarieke volgens het St Jansdal met tranen in haar ogen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dankzij Jessica heeft Joop zijn trouwring na 46 jaar terug: 'Hij is heel erg blij'

Een vriendin van Annemarieke hoorde op de radio dat haar naam ertussen zat en het was inderdaad de ring van Klaas. Daarmee zijn er nog elf ringen over. Het ziekenhuis zoekt nog eigenaren van de ringen met de inscripties: Rik, Marjolijn, Mat-Anja, Miranda, Anneke, Ada, Piet, Ad, Niels, Elly en Suzan.

Annemarieke haalde de ring van haar man Klaas op Annemarieke haalde de ring van haar man Klaas op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`