Ga naar de inhoud
Hobbyfotograaf

Eekhoornfoto van visboer Dick gaat wereld over: 'Een bijzonder moment'

Juni: Deze foto van Dick van Duijn gaat de wereld over. Beeld © Dick van Duijn

De Noordwijkse visboer en hobbyfotograaf Dick van Duijn geniet plotseling internationale bekendheid. Het kiekje dat hij deze zomer maakte van een eekhoorn die aan een bloem snuift, gaat de hele wereld over.

De New York Post, Fox News en de Daily Mail, allemaal deelden ze de schattige foto. "De foto is nu zo populair", vertelt Dick aan Editie NL. "Een paar weken geleden zette ik hem op Facebook en kreeg ik al veel likes, maar ik had niet verwacht dat hij zo populair zou worden."

Een Engels persbureau nam contact op met Dick en zo kwam de foto bij de internationale pers terecht. Sindsdien gaat het hard. "Er komen op Instagram duizend volgers bij per 10 minuten. Ik heb er in een week 60.000 volgers bij."

'Bijzonder moment'

Dick heeft samen met zijn ouders een familiebedrijf: een viskraam in Noordwijk. Het fotograferen is voor hem een hobby. "In het najaar en in de winter is er veel vrije tijd, dus dan fotografeer ik veel." Hij gaat dan speciaal op reis om mooie plaatjes te schieten.

Zo kwam ook de foto van de eekhoorn tot stand. "Er is een bepaalde plek in Wenen waar deze eekhoorn veel zit. Ik ben daar deze zomer voor een paar dagen heengegaan en heb daar bijzondere foto's kunnen maken. Toen ik door mijn camera keek en klikte, wist ik wel dat het een bijzonder moment was. Maar dat het zo viraal zou gaan, had ik niet verwacht..."

Nederlander
Lees ook:
Nederlander wint prijs voor grappigste natuurfoto: 'Het zijn eigenlijk helemaal geen komische dieren'