Boksen zonder handen

Bierbuiken opgelet: dit weekend kun je meedoen aan het NK Bierbuikboksen

06 september 2019 15:05 Aangepast: 06 september 2019 15:54
Iedereen met een bierbuik is welkom bij het NK Bierbuikboksen Beeld © iStock

Heb je een goede bierbuik en ben je bereid die in te zetten voor een bijzonder kampioenschap? Dan kun je je zaterdag melden bij het Laco Strandbad in Nuenen. Daar wordt het NK Bierbuikboksen georganiseerd.

Boksen zonder handen, maar met buik. Dat is zo ongeveer het concept van het NK Bierbuikboksen dat morgen gehouden wordt. Wie met zijn buik zijn tegenstander op de rug of buiten de boksring weet te krijgen, mag zich de winnaar noemen.

Het bijzondere kampioenschap is bedacht door de leden van de Backstage Chevy Club, een gezelschap uit Helmond van ruim honderd liefhebbers van Amerikaanse auto's. "Het is de vijfde editie van het NK", vertelt Jeroen Moviat van het Laco Strandbad Nuenen, waar het evenement plaatsvindt.

Michel vs. Willem

Morgen is het de beurt aan Michel, die huidig Nederlands kampioen Willem uitdaagt om de strijd aan te gaan. "Na afloop kijken we of nog meer mensen de uitdaging aandurven", zegt Jeroen tegen Editie NL.

De vorige editie van het NK Bierbuikboksen De vorige editie van het NK Bierbuikboksen

Iedereen is welkom

Iedereen die het leuk vindt mag meedoen - ook niet - leden van de Backstage Chevy Club. "Er zijn geen regels qua gewicht of maat. Maar natuurlijk geldt: hoe groter de bierbuik, hoe beter."

Bijzondere prijs

Durf jij de strijd op te nemen tegen de bierboksers? Dan kun je je rond 15.00 uur melden bij de feesttent op het terrein van het Laco Strandbad Nuenen. De winnaar gaat naar huis met een speciale kampioenschapsriem.

Als je morgen niet kunt is dat ook geen probleem: je mag de nieuwe winnaar ook op een later moment uitdagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kussenvechten als sport? In Japan houden ze Nationale kampioenschappen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore