Video

Snelle reflex: jongen vangt vliegende telefoon tijdens achtbaanrit

05 september 2019 15:52 Aangepast: 05 september 2019 18:19
De jongen ving de door de lucht vliegende telefoon Beeld © Still YouTube

Een bezoeker van pretpark PortAventura Park in Spanje heeft een bizar filmpje op YouTube gezet. Daarop is te zien dat hij tijdens een achtbaanrit de telefoon van een andere passagier net op tijd uit de lucht grijpt.

Tijdens een ritje in achtbaan Shambhala gaat het mis. Een passagier verliest zijn of haar telefoon, die vervolgens door de lucht vliegt. Het lukt een jongen, ene Sammy, een paar rijen daarachter om de telefoon te pakken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Au! Meisje krijgt vogel vol in gezicht tijdens achtbaanrit in Australië

En dat is best bijzonder, want de topsnelheid van de 76 meter hoge achtbaan is 134 kilometer per uur. Sammy kocht de video die aan boord van de achtbaan wordt gemaakt en zette die online als bewijs van zijn snelle reflexen. De video is al honderdduizenden keren bekeken.

Waarschuwing

Heel veel mazzel dus voor de bezoeker in PortAventura, maar de meeste mensen die in een achtbaan hun telefoon verliezen hebben minder geluk. Dat weten ze ook in Walibi Holland. Daar staan in de wachtrijen van achtbanen grote bakken waarin kapotte telefoons zitten.

"Om mensen te waarschuwen wat er met losse voorwerpen kan gebeuren, zetten we bakken neer waar gebroken telefoons in zitten. Die zijn echt uit de achtbaan gevallen", vertelt een woordvoerder. Dat gebeurt vaak. "Het komt vrijwel dagelijks voor dat er spullen uit de achtbanen vallen, het gaat met name om sleutels en telefoons."

Verloren telefoons bij achtbaan Untamed in Walibi Holland Verloren telefoons bij achtbaan Untamed in Walibi Holland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore