Palen aangeboden

Sloop Bob in Efteling begonnen: wachtrij te koop op Marktplaats

04 september 2019 16:23 Aangepast: 04 september 2019 16:31
Palen van de wachtrij van de Bob staan op Marktplaats Beeld © Efteling/Marktplaats

De Efteling is deze week begonnen met de sloop van de Bob. Liefhebbers van de bekende bobsleebaan kunnen nu op Marktplaats nog een stukje van de iconische attractie bemachtigen. Een sloopbedrijf biedt daar houten palen van de wachtrij aan.

Afgelopen zondag vond de laatste rit van de Bob plaats. De dag erna begon de sloop al, beginnend met de houten overkapping van de wachtrij.

Een sloopbedrijf uit Sint-Oedenrode in Brabant wist vijftig palen te redden en zette die Marktplaats. Voor vijftig euro heb je zo'n paal in huis. In de advertentie staat dat de palen 230 centimeter lang zijn en een doorsnede van 22,5 centimeter hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Lichte gebruikssporen': Eftelingdirecteur zet bobsleekarretjes op Marktplaats

Karretje

Het is niet voor het eerst dat onderdelen van de Bob op Marktplaats verschijnen. Eftelingdirecteur Fons Jurgens zette deze zomer hoogstpersoonlijk een bobsleekarretje op de veilingsite. "Na meer dan 10 trouwe dienstjaren is het tijd om deze Bobslee een nieuw leven te geven. Het is zonde om weg te gooien", aldus Jurgens.

De opbrengst van het karretje gaat naar Villa Pardoes, een verblijf in Kaatsheuvel voor ernstig zieke kinderen. Het hoogste bod was uiteindelijk 90.000 euro.

Nieuwe achtbaan

De 34 jaar oude Bob is gesloten omdat de achtbaan steeds vaker storingen had. Daarom gaat de Efteling op de plek van de Bob een nieuwe dubbele familieachtbaan bouwen voor kinderen tussen de vier en tien jaar oud: Max & Moritz.

Na het weghalen van de wachtrij is inmiddels begonnen met het slopen van de bobsleebaan zelf. In het voorjaar van 2020 moet de nieuwe achtbaan openen.

Animatie van de nieuwe Efteling-attractie Animatie van de nieuwe Efteling-attractie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore