IT 2

Clowns niet blij met horrorclowns: 'Ik vermaak ze, ik maak ze niet bang'

03 september 2019 18:30 Aangepast: 04 september 2019 11:10
Clown Funny is niet blij met de nieuwe film. Beeld © Editie NL

Aankomende vrijdag gaat de film 'IT: Chapter 2' in première in Nederland. Goed nieuws voor alle horrorfilms, maar minder goed nieuws voor clowns. Want de horrorclown in de film schaadt hun reputatie.

Mariska Stout, beter bekend als Clown Funny, is er niet blij met dat de film die vanaf deze week in de bioscoop te zien is. "Ik merk het in mijn werkzaamheden. Bij de kleine kindjes valt het reuze mee, maar de grotere kinderen roepen: 'je bent een killer clown'", zegt ze tegen Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Killer clowns jagen voorbijgangers de stuipen op het lijf: wat bezielt deze mensen?

"Ik vind het vooral sneu voor de kleintjes die dat vervolgens horen. Ik ben er om ze te vermaken en niet om ze bang te maken."

Subtiel geschminkt

Van collega-clowns hoort Mariska soortgelijke verhalen. "Vooral clowns die heel erg geschminkt zijn, hebben er last van. Mensen vinden het eng dat ze niet weten wie er achter dat masker zit."

Zelf is ze vrij subtiel opgemaakt, maar ze begrijpt dat anderen hun hele gezicht schminken. "Sommige clowns kunnen pas in hun rol komen als ze echt niet meer zichzelf zijn."

'Het is kinderclown'

Als er naar Clown Funny wordt geroepen, dan raakt dat haar wel. "Maar ik doe er ook gelijk iets mee. Ik spreek die kinderen aan en zeg: 'je spreekt het niet goed uit. Het is kinderclown, niet killer clown'."

Volgens Mariska zien kinderen tegenwoordig ook weinig tegenhangers van horrorclowns. "Vroeger had je Pipo, Bassie en Flappie. Dat waren leuke clowns en leuke tv-programma's. Tegenwoordig zie je dit soort clowns veel minder op de televisie. Het zou fijn zijn als zij terugkomen."

'Allemaal in de rij voor een ballon'

Tot die tijd probeert ze er zelf alles aan te doen om kinderen ervan te overtuigen dat Funny een leuke clown is. "En dat lukt best goed. Jong en oud, uiteindelijk staan ze allemaal in de rij voor een ballon of een glittertekening."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore