31 oktober

'Gezellig op het strand de brexit kijken' lijkt echt door te gaan na steun gemeente

27 augustus 2019 15:15
Foto ter illustratie. Beeld © iStock

De brexit komt steeds dichterbij, maar voor veel Nederlanders betekent dat vooral het naderen van een ludiek evenement. Ruim 70.000 mensen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in 'Gezellig op het strand de brexit kijken'. En ook de gemeente Beverwijk staat inmiddels achter de bijeenkomst.

"We hebben vanmorgen een gesprek gehad met de gemeente. We gaan het echt doen en we mogen het groots aanpakken", zegt initiatiefnemer Ron Toekook enthousiast tegen Editie NL. "De inwoners van Wijk aan Zee, de gemeente en de ondernemers hebben we nu allemaal aan boord."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim 55.000 geïnteresseerd in 'Gezellig op het strand de brexit kijken'

Ron en de andere organisatoren hebben nog negen weken voordat het evenement zal plaatsvinden. "We hebben gelukkig een hele professionele organisatie met mensen die de weg kennen in de buurt en we hebben een heel duidelijke boodschap die goed opgepakt wordt."

Veilig en ecologisch verantwoord

Belangrijke aandachtspunten op dit moment zijn de veiligheid en de natuur. "We moeten een enorme stroom mensen in goede banen leiden. Daarom hebben we ervoor gekozen om kaarten te gaan verkopen. De prijs van die tickets is nog niet bekend, maar de kosten moeten simpelweg gedekt worden."

Ook houdt de organisatie rekening met de omgeving. "Net als met het circuit in Zandvoort is het een kwetsbaar gebied. Het is heel belangrijk dat alles wat we doen ecologisch verantwoord is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Al bijna honderd bedrijven naar Nederland door brexit

Foodtrucks en bands

Tussen de ruim 70.000 geïnteresseerden zitten niet alleen Nederlanders. "We hebben al van mensen uit heel Europa en zelfs uit de VS gehoord dat ze vliegtickets en hotelkamers hebben geboekt."

Aan hen doet de organisatie ook meteen een oproep. "We willen verschillende podia neerzetten waar bands vanuit heel Europa optreden. Als mensen een band kennen die in hun land populair is, horen we dat graag." Verder zullen er foodtrucks komen met Europees eten. "Het wordt echt een groot verenigd Europa."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore