Bestemmingsplan

Kampvuren verdwijnen mogelijk uit Winter Efteling vanwege stikstof

27 augustus 2019 10:24 Aangepast: 27 augustus 2019 10:35
Archieffoto. Beeld © De Efteling

Het zou zomaar kunnen dat je je aankomende winter voor het laatst kunt opwarmen bij de vreugdevuren in de Winter Efteling. Door nieuwe stikstofregels is het park mogelijk gedwongen te stoppen met de vuren.

"We zijn de afgelopen vier jaar bezig geweest met een groot bestemmingsplan, waarin onze groeiontwikkelingen tot 2030 staan", zegt een woordvoerder tegen Editie NL. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bouwsector loopt 14 miljard aan projecten mis door stikstofuitspraak

Maar in de tussentijd heeft de Raad van State een uitspraak gedaan om de stikstofuitstoot te reguleren. "Hierdoor zijn alle gemaakte plannen niet meer geldig", zegt de woordvoerder. "We hebben nu tot 2020 de tijd om aan te geven hoe we omgaan met stikstof in de toekomst."

'Te vroeg voor alternatieven'

Eén van de mogelijke maatregelen om de stikstofuitstoot in het park te beperken, is het verwijderen van de vreugdevuren. "Dat willen we eigenlijk niet, maar als het hele bestemmingsplan daarvan afhangt, dan moeten we wel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitspraak stikstofbeleid: vergunning grote wegenbouwprojecten onzeker

De woordvoerder belooft dat de vuren er deze winter in ieder geval nog zijn. Mochten ze daarna verdwijnen, dan is het nog niet duidelijk wat ervoor in de plaats komt. "Het is nog te vroeg om over alternatieven na te denken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore