Vliegtuig of iets anders?

Mysterie in Drunen: huis, oprit en auto besmeurd met olie

26 augustus 2019 09:31 Aangepast: 26 augustus 2019 14:11
De olie is mogelijk afkomstig van een vliegtuig Beeld © Instagram wijkagent_drunen

De politie kreeg gisterochtend een 'bijzondere melding' uit het Brabantse Drunen: het huis, de oprit en auto van een bewoner zaten ineens helemaal onder de olie. De grote vraag is nu waar die olie ineens vandaan komt.

Het zal je maar gebeuren: stap je zondagochtend nietsvermoedend je huis uit, zit ineens de gehele voorgevel van je woning, oprit en auto onder de olie. "Het lijkt alsof er in één keer een grote hoeveelheid olie vanuit de lucht op de woning is gevallen", schrijft de politie Heusden op Instagram en Facebook, die deze 'bijzondere melding' onderzoekt. 

Vliegtuig of strafbaar feit

Volgens de politie is de schade aan de woning 'aanzienlijk'. Tot nu toe is geheel onduidelijk waar de olie vandaan komt: is er sprake van een strafbaar feit of is er een vliegtuig overgevlogen met een defect? De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben? 

Onder het Facebook-bericht probeert men het mysterie op te lossen. Zo zegt Wijbe: "Er is een militair vliegtuig laag over komen vliegen rond die tijd, als ik het goed begrijp."

Spatpatroon

Maar volgens Sander zou een militair toestel dat zoveel olie verliest al bijna gedwongen een noodlanding moeten hebben gemaakt. "Ook lijkt het spatpatroon niet van boven te komen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore