Video

Peter stopt na 25 jaar bij de Kiosk: 'Ik ga een traantje laten'

23 augustus 2019 18:30
Peter tijdens zijn laatste dienst. Beeld © Editie NL

Zoals gewoonlijk staat Peter Westerbaan vanmorgen cappuccino's, kaasbroodjes en sigaretten te verkopen. Met een glimlach en een complimentje helpt hij iedere reiziger: van zaken- tot dagjesmensen. Voor de allerlaatste keer. Na 25 jaar gaat Peter, met gemengde gevoelens, met pensioen.

Peter kent de bestelling van veel mensen uit zijn hoofd, weet wie een eigen mok heeft en wie er altijd wil pinnen. "Heel soms, als mensen bang zijn om de trein te missen, brengen we de koffie in de trein. De waardering die je dan krijgt, is prachtig", vertelt Peter aan Editie NL.

Vandaag is zijn laatste dag bij de bekende cateraar op het station en dat valt hem best zwaar. "Ik ga wel een traantje laten. Het is zulk mooi werk, met jonge collega's en reizigers van allerlei leeftijden."

Bijzonder band

In die 25 jaar heeft Peter veel bijzondere verhalen gespaard. "Ik heb meegemaakt dat een klant, die inmiddels een vriend is, zijn dochter kreeg. Zij is nu 23 en zwanger. Dat is zo mooi", zegt Peter.

Peter maakt met iedereen een praatje. Peter maakt met iedereen een praatje.

En er komen veel studenten langs, die hun ei kwijt kunnen over de tentamens die ze moeten maken. "Vanmorgen nog kwam er een jongen vertellen dat hij geslaagd is. Dat vind ik fantastisch en zou ik voor geen goud willen missen."

'Hij komt nog koffie drinken'

Zijn collega's, die een stuk jonger zijn dan Peter, hebben veel respect voor hem. "Het maakt niet uit wie hij helpt, hij is altijd vrolijk. Je kan gewoon niet boos op hem zijn. We gaan hem zeker missen, maar hij komt gelukkig nog een kopje koffie drinken."

Voor de laatste keer over voetbal praten. Voor de laatste keer over voetbal praten.

Wanneer hij langs komt voor dat bakkie, dat weet Peter wel. "In de spits natuurlijk. Dan kan ik zoveel mogelijk bekenden zien."

'Je mag me altijd bellen'

Vaste klanten gaan Peter dan ook missen. "We hebben het op maandagochtend altijd over het voetbalweekend, en dan vooral over Ajax. Met wie moet ik dat nu doen?", zegt een man die al ruim 10 jaar bij Peter zijn koffie haalt. "Je mag me altijd bellen", lacht Peter, terwijl hij vecht tegen de tranen.

Bekijk de video hier:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`