Kat in het nauw

Katje zit vast onder motorkap, heftruck-chauffeur schiet te hulp

23 augustus 2019 17:24
Beeld © Facebook Dierenambulance Brabant Zuid-Oost

Een katje dat in het Brabantse Veldhoven onder de motorkap van een auto was gekropen en vervolgens in die motorkap vast kwam te zitten, moest uiteindelijk met een heftruck worden bevrijd.

De eigenaar van een Peugeot uit het Brabantse Veldhoven hoorde, toen hij een kilometer onderweg was, ineens een katje miauwen. Er bleek een kleine zwarte kitten onder zijn motorkap vast te zitten. Hij stopte direct maar het katje kwam niet tevoorschijn. Ook de toegesnelde medewerkers van de dierenambulance konden het katje niet bevrijden uit de auto, zo laten ze weten op hun Facebookpagina.

Heftruck te hulp

"Toen schoot een voorbijganger te hulp. Met zijn heftruck tilde hij de auto een stukje van de grond waarna de motor bereikbaar werd", schrijven de medewerkers. Het katje schoot na zijn bevrijding direct weg en rende in de richting van een nabijgelegen sloot. Daar kon het beestje worden gevangen en worden overgebracht naar een dierenopvangcentrum. 

Het is allemaal goed afgelopen want inmiddels verblijft de kitten in een gastgezin tot zijn baasje óf een nieuwe baasje hem komt ophalen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore