Knuffelregen

ADO-supporters zamelen meer dan 10 duizend knuffels in voor zieke kinderen

23 augustus 2019 10:32 Aangepast: 23 augustus 2019 10:49
Een deel van de ingezamelde knuffels Beeld © Eigen foto.

Het idee was om een paar honderd knuffels in te zamelen voor een knuffelregen voor zieke kinderen die in het Sophia Kinderziekenhuis liggen. Inmiddels zijn er meer dan tienduizend knuffels binnengekomen bij verschillende supportersverenigingen van ADO Den Haag. "Het is overweldigend."

Tijdens de wedstrijd Feyenoord - ADO, op 15 september worden er net als in 2016 honderden knuffels in het vak gegooid voor zieke kinderen. Supportersverenigingen FCDH, Fansupport en Haagsche Bluf deden een oproep om knuffels in te zamelen voor deze actie en daar werd massaal gehoor aan gegeven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ADO Den Haag-fans plannen nieuwe knuffelregen voor zieke kinderen

"Het is een beetje uit de hand gelopen", vertelt woordvoerder Marc Weterings aan Editie NL. "We hebben vanuit het hele land, en zelfs vanuit Amerika knuffels binnengekregen."

Hartverwarmend

"Het is hartverwarmend. Bij veel knuffels die we hebben binnengekregen zit een briefje van mensen die een bijzondere reden hebben om een knuffel te geven."

"Zo kregen we een knuffel van iemands zusje die was overleden. Ze kon nooit afstand doen van de knuffel, tot nu. Nu ze wist dat hij naar een ziek kindje zou gaan. Daar krijg ik echt kippenvel van", zegt Weterings.

Goede doelen

Het zijn er inmiddels zoveel dat de organisatie nu ook op zoek is naar andere goede doelen waar ze zieke of gehandicapte kinderen blij kunnen maken met knuffels.

Vrijwilligers tussen de duizenden knuffels Vrijwilligers tussen de duizenden knuffels

"We hebben nu de actie 'Adopteer een knuffelbeer' in het leven geroepen. Zo proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Iedereen kan dan voor minimaal een euro een knuffel adopteren."

Knuffels zonder batterijen

Zaterdag gaat een grote groep vrijwilligers de duizenden knuffels sorteren. "De kinderen uit het ziekenhuis krijgen een schone, het liefst een verpakte knuffel. Die gaan we nu sorteren. Ook halen we de knuffels met batterijen eruit want die zijn te hard om te gooien."

Zondag 15 september zorgen de vrijwilligers ervoor dat alle supporters van het uitvak een paar knuffels krijgen om te gooien. De 500 kinderen die naar de wedstrijd komen, krijgen vooraf een schone knuffel uitgedeeld.  

De knuffelregen in 2016 De knuffelregen in 2016

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore