Meerdere incidenten

Brabants pretpark kort glijbaan in nadat jongen gelanceerd werd

22 augustus 2019 15:40 Aangepast: 22 augustus 2019 15:53
archieffoto Beeld © BillyBird Park Hemelrijk

Een glijbaan in het Brabantse attractiepark BillyBird Park Hemelrijk wordt ingekort. De glijbaan werd gesloten nadat een filmpje opdook waarin een kind gelanceerd wordt. Het park gaat de baan daarom aanpassen.

Op de beelden is te zien dat het jongetje zo hard van de glijbaan glijdt, dat hij loskomt van de baan. Hij komt ongedeerd beneden. Het attractiepark vond het filmpje toch zo verontrustend dat het tot sluiting van de glijbaan overging.

"De glijbaan is natuurlijk wel gecertificeerd, maar we willen de veiligheid van alle bezoekers te allen tijden kunnen garanderen", zei een woordvoerder van het park eerder deze week tegen EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongen vliegt bijna van glijbaan, pretpark sluit attractie voorlopig

Meerdere incidenten

Directeur Ton Derks bevestigt vandaag dat het filmpje niet het eerste incident met het speeltoestel is. "Er zijn een paar voorvallen geweest. Naar aanleiding daarvan hebben we een paar dingen gewijzigd toen, dat had vooral met instructieborden te maken. Een oma is bijvoorbeeld met een kleinkind op schoot eraf gegaan en kon beneden niet goed remmen. Toen hebben we op de borden gezet dat je altijd alleen moet", vertelt Derks aan Editie NL.

Twee weken

Na het zien van het filmpje is in overleg met de leverancier nu besloten dat er ook aanpassingen aan de glijbaan zelf worden gedaan voor die weer open gaat. "Er gaat twee meter af aan de bovenkant", zegt Derks. "De glijbaan is tegen een heuvel geplaatst, je komt boven via een hindernisparcours. Dat blijft gewoon. We maken dus ook een trapje en een nieuw startplateau om bij de ingekorte glijbaan te komen."

Na het inkorten moet de glijbaan ook opnieuw gekeurd worden. Derks hoopt dat dit op korte termijn kan zodat de glijbaan over twee weken weer open kan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore