Regionale verschillen

Wie bestelt wat? Halal in Rotterdam, hipstervoeding in Amsterdam

21 augustus 2019 14:56 Aangepast: 22 augustus 2019 08:19
Beeld © iStock

Rotterdam is dol op halal, Den Bosch op (vegetarische) worstenbroodjes en de bewoners van Veenendaal kunnen niet genoeg dubbellaags wc-papier in huis hebben. Picnic kwam tot deze conclusies nadat de online supermarkt de best verkochte producten per regio op een rijtje zette.

Online supermarkt Picnic analyseerde honderdduizenden bestellingen die in een jaar tijd bij Picnic werden gedaan. Sinds de start van het bedrijf in 2015 zijn bananen, melk en komkommers de beste verkochte producten in heel Nederland, maar per stad zijn er wel degelijk verschillen te zien.

Amsterdamse hipstervoeding

Volgens Picnic vindt 'hipstervoeding' als avocado, humus, aspergeburgers en sojamelk gretig aftrek in Amsterdam. Ook in Utrecht worden relatief veel vegetarische producten besteld, en ook opvallend veel 'luxe levensmiddelen' als pindakaas met karamel en zeezout. Terwijl Rotterdammers dol zijn op halal: van halal kipfilet tot halal runderknakworsten en daarbij een glaasje appelsap.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Online supermarkt Picnic snelst groeiende bedrijf van Nederland

In het nabijgelegen Dordrecht wordt dan weer het vaakst ijsthee in het digitale mandje gegooid en in Poortugaal de meeste sixpacks energydrink. In Den Haag blijft – 'een inkopper misschien' - de Haagse specialiteit Haagse Hopjes het allerpopulairst, maar ook inwoners van Veenendaal en Den Bosch lijken er dol op te zijn.

Brabantse bbq

De Brabantse online shoppers, vooral de Eindhovenaren maar op de voet gevolgd door de Tilburgers en Bredanaren, houden erg van vlees en vooral van barbecueën. De inwoners van Den Bosch houden het daarentegen liever bij worstenbroodjes, maar dan wel van de vegetarische variant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen keukenprinses maar afhaalkoningin: 'De meeste restaurants weten wie ik ben'

Picnic is in Limburg vooralsnog alleen actief in Venlo. Daar gaat rode kool het vaakst over de digitale toonbank, maar ook champignons, champignonsoep en kamillethee.

Tandpasta in Apeldoorn

Maar niet overal zijn de Picnic-klanten veel met eten bezig. In Leiden bijvoorbeeld worden opvallend veel literflessen afwasmiddelen, neusspray en vochtige doekjes afgeleverd. En in Apeldoorn zou je zomaar de gezondste gebitten kunnen vinden: daar was tandpasta het meest verkochte product. En in Veenendaal houdt men van comfort: daar vond tweelaags wc-papier gretig aftrek.

En de andere steden?

  • Almere: krabmatten voor katten, kauwsticks voor honden, kattenvoer met kip en hondenbrokken in gelei
  • Arnhem: filterkoffie roodmerk
  • Delft: volkorenbrood
  • Leidschendam: geitenkaas
  • Nijmegen: aspergesoep uit blik
  • Oegstgeest: frambozenjam 
  • Roosendaal: havermout
  • Zoetermeer: Knäckebröd met sesamzaad 

Bron: Picnic

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore