Ongerust

Albino wallaby uit Eede al acht dagen vermist: 'Hij kan van de stress overlijden'

20 augustus 2019 17:28 Aangepast: 03 september 2019 14:15
De wallaby op een oude foto. Beeld © Eigen foto

Een 1-jarige wallaby uit Familiepark Eede in Zeeland is al ruim een week zoek. Het dier is waarschijnlijk ontsnapt toen de stroom van het hek om zijn verblijf was uitgevallen.

Drie keer per dag zoeken medewerkers van het park naar de wallaby. "We maken ons ernstig zorgen", zegt eigenaar Frits Termote tegen Editie NL. "Waarschijnlijk houdt hij zich schuil in de maïsvelden, waardoor het lastig is om hem te vinden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Halfblinde wallaby verlamd na harde vuurwerkknal

Ook is de wallaby twee keer gezien in de buurt van de rijksweg. "We zijn er ontzettend bang voor dat hij op de weg terecht komt en een ongeluk veroorzaakt. We moeten voorkomen dat hij voor persoonlijk leed zorgt."

'Doodvallen van de stress'

Het is de derde keer dat er een wallaby uit het park ontsnapt, maar nooit eerder ging er eentje zo ver weg. "Het is heel moeilijk om ze te vangen, omdat ze heel stressgevoelig zijn. De dieren kunnen letterlijk doodvallen van de stress", vertelt Frits.

Mensen die de wallaby zien, worden verzocht meteen contact op te nemen met het park, via 0117 350 237, of de politie te bellen. "We houden hoop."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore