Vliegensvlug

Jongen vliegt bijna van glijbaan, pretpark sluit attractie voorlopig

20 augustus 2019 13:42 Aangepast: 20 augustus 2019 14:21
archieffoto Beeld © BillyBird Park Hemelrijk

Een buitenglijbaan in het Brabantse attractiepark BillyBird Park Hemelrijk is voorlopig gesloten nadat het park een filmpje onder ogen kreeg waarop te zien was dat een jonge bezoeker bijna van de glijbaan vloog.

Op het filmpje is te zien dat het jongetje met zo'n enorme vaart van de lange glijbaan af gaat dat hij loskomt van de baan. Gelukkig belandt hij vervolgens wel weer op de baan en komt hij veilig beneden.

Geen ernstige ongelukken

De vader van het glijdende jongetje, Brett Van de Beurcht, kreeg het filmpje doorgestuurd van iemand die met zijn zoon in het attractiepark BillyBird Park Hemelrijk was. "In eerste instantie moest ik lachen om het filmpje maar toen ik het meerdere keren had gezien schrok ik wel", zegt Van de Beurcht tegen Editie NL. "Gelukkig zijn er geen ernstige ongelukken gebeurd. Ik moet er niet aan denken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meisje (2) zwaargewond nadat ze uit Belgische attractie valt

De vader besloot het filmpje naar het attractiepark in het Brabantse Volkel te sturen. "Toen we dit filmpje ontvingen via Facebook Messenger hebben we meteen besloten de glijbaan te sluiten", zegt Wilke Arts van BillyBird Park Hemelrijk tegen EditieNL. "We hebben de beelden naar de leverancier gestuurd voor nader onderzoek. De glijbaan blijft voorlopig gesloten."

Veiligheid garanderen

De glijbaan is één van de attracties van de 'Oervallei' van het park dat afgelopen april werd geopend. "De glijbaan is natuurlijk wel gecertificeerd maar we willen de veiligheid van alle bezoekers te allen tijde kunnen garanderen", zegt Arts. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore