Dieren sneller geholpen

Saskia en Rachel begonnen hun eigen dierenambulance in Cuijk

14 augustus 2019 10:39 Aangepast: 14 augustus 2019 10:48
Saskia en Rachel naast hun eigen dierenambulance Beeld © Privéfoto

Dieren in nood in Cuijk en omgeving moesten soms lang wachten tot er hulp beschikbaar was. Saskia Mundi en Rachel Zandvliet besloten daarom om dan maar zelf een dierenambulance te beginnen. "Dieren in nood werden vaak laat geholpen terwijl er veel spoed bij is. Toen hadden we zoiets van: dat kunnen we zelf."

Ervaring hadden ze al, Saskia en Rachel werkten allebei al eerder op verschillende dierenambulances in andere regio's. "De afstand hierheen was dan best wel groot", vertelt Saskia aan EditieNL. "De dierenambulance is hier in de regio land van Cuijk dan vaak laat ter plaatse."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dierenambulance kan open dag niet meer betalen: 'Met pijn in ons hart'

Daar moest verandering in komen, vonden ze allebei. Dus trokken de vrouwen afgelopen mei de stoute schoenen aan en besloten er gewoon zelf voor te gaan. Ze zetten een stichting op en schaften met wat hulp een auto aan: hun eigen, knalgele dierenambulance.

24 uur per dag

Hun dierenambulance land van Cuijk en omgeving is 24 uur per dag op te roepen. En dat is best pittig, want Saskia en Rachel combineren het met een andere baan en hun gezin. "Het is een kwestie van flexibel zijn en een beetje creatief plannen. Er zijn gelukkig veel mensen om ons heen die willen helpen."

Want als de telefoon gaat, is er vaak actie nodig. "De telefoon gaat dagelijks meerdere keren. Dat is soms best pittig. Dan is er 's nachts een hond aangereden en weet je dat je daarna nog twee uur kan slapen voor je de kinderen naar school moet brengen. Maar dan probeer ik later weer een uurtje te slapen", zegt Saskia.

Subsidie

De aanvragen liggen er al, maar subsidie krijgen Saskia en Rachel nog niet. Wel werkt de dierenambulance al samen met verschillende opvanglocaties waar dieren zonder eigenaar heengebracht kunnen worden en een dierenarts die deze dieren kosteloos helpt. "Dat is heel mooi. Maar ze zijn ook heel blij met onze dierenambulance omdat ze merkten dat het eraan schortte."

Ondanks de lastige uren halen de vrouwen veel voldoening uit hun werk. "We doen het super graag, het geeft ons een boost. Het is een soort van hobby."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore