Vakantie

Steeds minder campings in Nederland, maar kamperen zit in de lift

13 augustus 2019 17:33
Vakantievierders genieten van het mooie weer op een camping in Ermelo. Beeld © ANP

Het aantal kampeerterreinen in Nederland is de afgelopen vijf jaar met bijna 100 afgenomen. Van 2296 in 2014 naar 2197 nu, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

De minste campings vind je in Flevoland. In die provincie kun je maar op 21 plekken je tentje opzetten. Gelderland heeft met 456 campings het ruimste aanbod, maar ook daar neemt het aantal af. In 2014 had de provincie 25 campings meer dan nu.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een wilde nacht wildkamperen (in eigen land!)

In Zeeland is het aantal kampeerterreinen met 9,4 procent het sterkst afgenomen. In Zuid-Holland nam het aantal juist toe met 3,5 procent. Ook in Utrecht groeide het aantal campings.

'Kamperen in Nederland zit in de lift'

Wie denkt dat deze daling betekent dat het slecht gaat op kampeergebied, heeft het mis. "Kamperen in Nederland zit juist in de lift", zegt een woordvoerder van Recron tegen Editie NL. "Er komen alleen maar meer campingovernachtingen bij."

De daling komt volgens Recron vooral doordat kleinere campings wegvallen, of campings fuseren. "De consument is veeleisender geworden. Als je niet investeert, geen beleving creëert en niet meegaat met je tijd, heb je het lastig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore