Spanje

Dankzij Jessica heeft Joop zijn trouwring na 46 jaar terug: 'Hij is heel erg blij'

06 augustus 2019 11:09 Aangepast: 06 augustus 2019 12:16
Jessica overhandigt de ring. Beeld © Eigen foto

De 26-jarige Jessica uit het Noord-Brabantse Hank kwam eind juli een trouwring tegen in haar achtertuin. De ring die zij tijdens het tuinieren vond bleek van Joop te zijn, de vorige bewoner die inmiddels in Spanje woont. Dankzij Jessica kon Joop de ring afgelopen vrijdag na 46 jaar weer omdoen.

Jessica deed een oproep via Facebook en kwam uiteindelijk via haar buurvrouw bij Joop uit, die inmiddels in Alicante woont. Het toeval wil dat Jessica daar deze zomer vakantie viert. "Afgelopen vrijdag zijn we geland. Joop belde mij meteen of we elkaar konden ontmoeten", vertelt ze aan Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trouwring duikt na 46 jaar op in achtertuin

Diezelfde avond nog hebben de twee elkaar gezien. "Het was ontzettend leuk. Joop heeft ons getrakteerd op een drankje en het voelde alsof we elkaar al veel langer kennen. Ik denk dat er door die ring een soort connectie is ontstaan."

'Ze zijn weer compleet'

Jessica stond te popelen om de ring te overhandigen. "Hij was ontzettend blij om hem terug te zien. Zijn vrouw heeft haar ring al die tijd gedragen, maar Joop heeft nooit een nieuwe gekocht. Nu zijn ze weer compleet."

Er is wel één klein probleempje: na 46 jaar past de ring niet meer. "Hij gaat hem om zijn pink dragen of laten vermaken. Hoe dan ook, ik ben blij dat Joop zijn ring weer terug heeft."

De ring zit wat strak. De ring zit wat strak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore