Insta-hit

Karien (42) wurmt zich op Instagram in onmogelijke pakjes en poses

06 augustus 2019 10:27 Aangepast: 07 augustus 2019 14:23
Karien Gielens: 'Op vakantie maak ik alvast een hele reeks foto's' Beeld © Instagram damn_i_wish

Van een modefoto waarop een bevallig, flinterdun model in haar onderbroek en op stiletto's in de supermarkt uit een melkpak drinkt, kijken we doorgaans niet op. Doet een 42-jarige vrouw met normale Nederlandse maten precies hetzelfde, dan kijken we daar wel even van op. En dat is nou precies de bedoeling van Karien Gielens uit het Gelderse Duiven.

De 42-jarige Karien Gielens steekt haar fascinatie voor de Australische komiek en actrice Celeste Barber niet onder stoelen of banken. Barber is zeker niet de enige, maar wél één van de bekendste vrouwen die op Instagram de vaak onmogelijke poses en outfits van supermodellen probeert na te bootsen. "Ik vind haar persiflages he-le-maal geweldig", zegt Karien tegen Editie NL. "Ik vond het zelfs zo grappig dat ik het drie jaar geleden ook ben gaan doen. Nu is het mijn eigen hobby geworden."

Grapjes scoren beter

En die hobby is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels heeft het account Damn_I_Wish van Karien ruim 6.500 Instagram-volgers. "In het begin wilde ik geen persiflages maken, maar juist zo precies mogelijk de modellenfoto's kopiëren. Om juist te laten zien hoe belachelijk de poses en foto's eigenlijk zijn als je als normale vrouw met plussize maten er voor in de plaats zet. Maar later merkte ik dat als ik een grapje in de foto's stopte, deze het beter deden bij mijn volgers."

Daarom wisselt Karien de 'serieuze' namaakfoto's nu af met grappige foto's. Die vaak zo ontstaan: Karien ziet een apart voorwerp of een bepaalde outfit en gaat dan op zoek naar een mode-foto die ze kan namaken. "Laatst kwam mijn oppaskindje met een knalroze duikmasker aanzetten, dan word ik al enthousiast. Als ik dan iets soortgelijks in de mode vind, heb ik bingo."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hotels overspoeld door influencers die gratis nachtje willen

Veel foto's in het safaripark

Ook al is het een hobby van Karien, zelfs op vakantie is de moeder van twee dochters er veel mee bezig. "Sterker nog, dan kan ik er juist veel maken, bijvoorbeeld bij het zwembad, in een safaripark of op het strand. Als de meiden straks weer naar school zijn, wordt dat weer moeilijker", zegt Karien, die zichzelf 'in ieder geval twee posts per week' als doel heeft gesteld. 

Een beetje stom

De 13-jarige dochter van Karien was aanvankelijk geen groot fan van de hobby van haar moeder. "Ze vond het stom omdat ze weleens werd gepest met mijn foto's, maar inmiddels gaat haar middelvinger vaker omhoog en vindt ze het wel leuk dat ik bekender word." Kariens dochter van 8 jaar maakt regelmatig de foto's, net als haar partner die het allemaal maar 'een beetje stom' vindt. "Hij maakt dan wel een foto als ik erom vraag, maar hij wil er dan geen centimeter voor wijken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Help, mijn post heeft geen likes!' Maakt Instagram mensen gek?

Tag een beroemdheid

Als Karien een beroemd model of actrice nadoet, tagt zij hen altijd braaf in haar posts. Evenals de fotografen die de foto's hebben gemaakt. "Anna Nooshin en Kim Feenstra hebben allebei gereageerd op mijn foto's. En Bobbi Eden heb ik zelfs al een keer ontmoet", zegt Karien enthousiast. Het is nu nog wachten op een blijk van waardering van haar grote voorbeeld, Celeste Barber. "Ze bekijkt wel alles, maar ze heeft nog nooit gereageerd. Dat zou toch mooi zijn?"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`