Door het ventilatierooster

Dat is schrikken: Anthony ontdekt slang in appartement die maanden vermist was

31 juli 2019 14:21 Aangepast: 31 juli 2019 18:39
Deze rode rattenslang had zich maandenlang verstopt in het appartementencomplex Beeld © Anthony

Na de hete horrornacht van de vorige week, hield de horror voor Anthony (23) uit Kampen nog even aan. De reden waarom zijn puppy zo onrustig was, was niet de hitte maar een lange rode slang die ineens uit het ventilatierooster tevoorschijn was gekomen en zo in het appartement van Anthony belandde. "Ik stond te gillen op mijn bed."

De 23-jarige Anthony uit Kampen zal de afgelopen hittegolf niet snel vergeten. Niet vanwege de verzengende hitte maar omdat hij op vrijdagochtend ineens een lange rode slang in zijn appartement aantrof. Naast deze opmerkelijke vondst was het minstens net zo opmerkelijk dat de slang waarschijnlijk al maanden in het appartementencomplex rond kroop zonder dat iemand hem opmerkte.

Briefje: slang ontsnapt

"Een maand of zes geleden hing mijn bovenbuurvrouw, die allerlei ratten en reptielen in haar kleine appartmentje houdt, een briefje op met daarop de mededeling dat één van haar slangen was ontsnapt", zegt Anthony tegen Editie NL. "Maar op een gegeven moment verdween dat briefje weer, dus ging ik ervanuit dat ze de slang weer had gevangen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee wurgslangen gedumpt in Zuid-Limburg

Dat bleek niet het geval. Afgelopen donderdag had de acht maanden oude pup van Anthony het eerste door dat er iets niet klopte. "Hij luistert normaal gesproken heel goed, maar donderdag was hij heel onrustig, waaks en actief. Hij zat ook maar naar het ventilatierooster in de keuken te kijken", zegt Anthony. "Ook 's nachts bleef hij maar naar me toekomen. Maar mijn vriendin en ik dachten dat hij het gewoon heel warm had, want dat was het ook."

Actieve puppy

De volgende dag gaat Anthony vroeg uit bed om zijn hond uit te laten. Als hij terugkomt is zijn puppy nog steeds heel actief dus maant hij zijn hond op de 'koelere gang' te gaan liggen. Als hij dat weigert, ziet Anthony ineens een lange rode slang door de gang kruipen. "Ik schreeuwde het uit. Ik ben naar binnen gerend en op mijn bed gesprongen, terwijl ik 'een slang, een slang' naar mijn vriendin riep."

Het briefje van de bovenbuurvrouw Het briefje van de bovenbuurvrouw

Even later zag Anthony, die meteen de politie belde, het ventilatierooster boven zijn keuken loshangen. "Daar is hij uitgekropen!" De politie deed bij aankomst de slang meteen in een emmer en de eveneens toegesnelde Dierenambulance constateerde dat het om een rode rattenslang gaat, oftewel een redelijk ongevaarlijke wurgslang die dol is op muizen. 

De tijd van zijn leven

Jolande Vos van woningcorporatie deltaWonen, die vrijdag meteen door Anthony op de hoogte werd gesteld van zijn vondst, denkt dat de ontsnapte slang daarom zo lang heeft kunnen overleven. "Ik denk dat deze slang de tijd van zijn leven heeft gehad. Hij kan gemakkelijk tussen de houten vloeren kruipen en daar zijn volgens mij veel muizen, en genoeg om op te knabbelen", zegt Vos tegen Editie NL. 

De woningcorporatie heeft de eigenaresse van de slang een waarschuwing gegeven. "Dit kan gewoon niet. De rode rattenslang is een soort Houdini: hij staat er blijkbaar om bekend dat hij overal uit kan kruipen. We kunnen de bewoner niet verbieden reptielen te houden, want dat is gewoon legaal. Maar ze moet er wél voor zorgen dat hij niet meer ontsnapt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore