EditieNL

'Dok 14' beste strandtent van Nederland: 'Bekroning op heel hard werken'

30 juli 2019 20:54
Susan Labijt, in het midden met bloemen, tijdens de uitreiking. Beeld © Eigen beeld

Dok 14 in Cadzand, Zeeland, mag zich het Beste paviljoen van 2019 Jaar noemen. De verkiezing werd net als andere jaren onder 321 strandtenten gehouden. Vooral de bediening wordt geroemd: "Vlot, ongehaast, efficiënt en persoonlijk, zelfs tijdens topdrukte."

Volgens Stefan van der Stee, organisator van de jaarlijkse verkiezing, kwamen de inspecteurs unaniem enthousiast terug van hun bezoek aan de strandtent. Die scoorde goed op inrichting, personeel en de prijs-kwaliteitsverhouding van het eten.

Van alle strandtenten mag het publiek stemmen op de in hun ogen 25 beste. Die worden vervolgens allemaal twee tot drie keer bezocht door mysterie guests. "Dat zijn mensen van Koninklijke Horeca Nederland, oud-horecabazen maar ook consumenten. De jongste is 17, de oudste 77", vertelt hij. 

'Doet wel wat voor onderneming'

Ze waren vooral te spreken over de klantvriendelijkheid. "Soms worden klanten nog weleens vergeten als ze eenmaal binnen zijn, of inmiddels betaald weer weggaan maar bij Dok 14 zijn ze de hele tijd hartelijk en geïnteresseerd." Hij noemt de titel 'een eer, een bekroning op heel hard werken'. 

Eigenaresse van Dok 14, Susan Labijt, is dan ook blij. "In 2017 wonnen we al eens in Zeeland, maar nu zijn we de beste van Nederland. Dat doet wel wat voor je onderneming."

Nieuwsgierige klanten

Na het winnen van de regionale titel zagen ze een toename in het aantal klanten. "Mensen zijn toch nieuwsgierig", vertelt ze. Dat vooral haar personeel geroemd wordt, doet haar goed. "We geven altijd mee: behandel gasten zoals je zelf behandeld wilt worden."

Haar 15 vast krachten en 20 losse krijgen geen speciale training. Wel worden aanwijzingen of tips gegeven. "Maar dat doen we naar eigen inzicht en op basis van eigen ervaringen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tekort aan obers en afwassers? Dit restaurant heeft juist een wachtlijst

Toeristen en tweede huisje

Labijt runt het paviljoen samen met haar man. Over de omzet willen ze niets zeggen. Dok 14 is het hele jaar door open. "Cadzand is echt booming." Er komen toeristen uit eigen land, uit België maar ook steeds meer mensen die een tweede huis in Zeeland hebben, signaleert zij.

Gelukkig is het tot nu toe elk jaar gelukt om voldoende personeel te vinden. "De komende paar weken zitten we nog goed, maar daarna is de vakantie weer voorbij en moeten veel krachten weer naar school. Meestal lukt het dan wel hoor." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore