Hoofdslapers

Betrapt: kat laat baasje bijna 'stikken' in zijn slaap

30 juli 2019 11:46 Aangepast: 30 juli 2019 12:27
Luis ontdekte via videobeelden waarom hij toch zo slecht sliep Beeld © Twitter Luis Navarro

Luis Navarro sliep al tijden niet lekker vanwege 'ademhalingsproblemen'. Hij installeerde een camera in zijn slaapkamer om achter de oorzaak van zijn problemen te komen. Niemand minder dan zijn geliefde kat bleek de boosdoener: die slaapt maar al te graag op het gezicht van zijn baasje.

"Ik kreeg weinig lucht tijdens mijn slaap dus ik heb een camera geïnstalleerd", twitterde de Australische Luis Navarro vorige week, met daarbij een fotoserie waarop te zien hoe zijn kat bij hem op bed zit, hem indringend aankijkt en vervolgens languit op zijn gezicht gaat liggen.

Nachtelijke moordpogingen

De stills uit de video van Navarro waarop te zien is dat zijn geliefde kat hem probeert te laten 'stikken' in zijn slaap, kunnen op Twitter op veel herkenning rekenen. De tweet, die inmiddels al meer dan 1,5 miljoen keer is geliked en ruim 400 duizend keer geretweet, levert een stroom aan foto's op van kattenbezitters die 'de nachtelijke moordpogingen' maar al te goed kennen.

Nienke Endenburg, als gedragspsycholoog gespecialiseerd in mens-dier-relaties, is totaal niet verbaasd. "Ja, dat doen katten", zegt ze tegen Editie NL. "Ze willen het graag een beetje warm hebben dus gaan ze op zoek naar het warmste plekje. Dat kan het holletje in je hals zijn, maar dus ook je gezicht want je adem is lekker warm."

Goede relatie met baasje 

Endenburg kent de verhalen van katteneigenaren die, net als Navarro, last van hun ademhaling kregen. "Als je hem een paar keer liefdevol opzij schuift, dan leert hij het wel af." Overigens is het 'hoofdslapen' van katten volgens Endenburg wel een goed teken. "Katten doen dit echt alleen als ze een goede relatie hebben met hun baasje."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore