Hoge goudprijs

Heb jij nog goud in huis? Dan is dit het moment om te verkopen

29 juli 2019 16:38 Aangepast: 08 augustus 2019 10:03
De goudprijs is erg gunstig momenteel Beeld © Getty Images

Zit je krap bij kas en heb je nog ergens in een laatje een gouden ketting van oma liggen? Of heb je nog een gouden tand in een doosje? Dan is het misschien wel slim om dat nú te verkopen. De goudprijs zit namelijk flink in de lift.

"Ik zie veel meer mensen dan voorheen die hun oud goud komen verkopen", zegt juwelier Martin Bruens. "Dat is omdat je nu veel meer geld voor je goud krijgt dan een jaar of vijf geleden. Toen was de prijs voor een kilo goud 33 duizend euro, en nu zit je op ruim 41 duizend euro per kilo."

Lage rente

Dat de goudprijs zo hoog is, heeft volgens econoom en goudexpert van ABN Amro Georgette Boele te maken met het feit dat de rente in Europa heel laag is. "Omdat je op bijvoorbeeld staatsobligaties momenteel een negatieve rente hebt, is goud als investering aantrekkelijk omdat je daar geen rente op betaalt." Je verliest er dus geen geld op, terwijl je soms wel geld moet betalen om je geld op een spaarrekening te zetten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Belegging in Lego levert meer op dan aandelen, obligaties of goud'

Daarom denkt juwelier Bruens dat het nu een perfect moment is om je goud te verkopen. "Goud is de afgelopen jaren niet zo hard gestegen als nu, ik denk ook niet dat het nog veel hoger gaat. Dus ik zou adviseren, ook al is het oud goud, om nu te verkopen."

'Ik heb geld nodig'

Ook Boele denkt dat dit een prima moment is om te verkopen. "Als je nu denkt: ik heb het geld nodig, dan doe je er verstandig aan om het in te wisselen. Het is een mooie prijs. Maar heb je het niet heel hard nodig, dan is het goed om misschien nog even te wachten, het kan nog iets omhoog gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim 100 kilo goud onderschept op vliegveld Londen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van