Neem een baan

Politie waarschuwt inbrekers voor 'confronterende beelden': 'Ga niet naar binnen!'

26 juli 2019 10:26 Aangepast: 26 juli 2019 10:32
"Je kunt dingen tegenkomen die je misschien nooit meer van je netvlies af krijgt." Beeld © Politie

De politie Waddinxveen - Zuidplas hoopt met een humoristisch Facebook-bericht potentiële insluipers en inbrekers te overtuigen geen gebruik te maken van al die open ramen en deuren tijdens deze hittegolf. "Je kunt dingen tegenkomen die je misschien nooit meer van je netvlies af krijgt."

Had je grootse plannen om met dit loeihete weer je slag te slaan en allerlei huizen leeg te roven, omdat toch iedereen 's nachts de ramen en deuren hebben openstaan? Lees dan eerst even het Facebook-bericht van de politie Waddinxveen - Zuidplas. 

Bezweet en schaarsgekleed

"Als er ergens een raam of deur open staat… GA – NIET – NAAR – BINNEN!", schrijft de politie. "Je kunt dingen tegenkomen die je misschien nooit meer van je netvlies af krijgt." Daarbij schetst de politie een beeld van de confronterende beelden die de insluiper weleens zou kunnen tegenkomen, zoals 'flink bezwete, schaarsgeklede mensen' of 'mensen die languit op de bank proberen te slapen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe hoog is de kans op een inbraak in jouw woonplaats? Check het hier

Het zou je maar overkomen: je bent net dat hek overgeklommen, stuit je vervolgens ineens op een bewoner die 'in niets verhullende kleding' achter je aankomt. 

Neem vakantie of een baan

"Met mooi weer waarschuwen we altijd meer, juist omdat mensen vaker hun ramen en deuren laten openstaan", zegt een woordvoerder van de politie tegen Editie NL. "Dit is meer waarschuwing voor bewoners om toch alert te blijven en niet zomaar open te laten."

De politie heeft op Facebook nog een tip voor de insluipers en inbrekers: "Wees slim en neem vakantie… Of nog beter, neem een baan en verdien je geld op een normale en leukere manier!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore