Gedumpt op hondenterrein

Gedumpte katten doodgebeten door wel 100 honden: 'Intens verdrietig'

25 juli 2019 17:46
Drie van de vier gedumpte katten Beeld © Facebook.com/Dierenthuis

Een lugubere vondst op het hondenterrein van Stichting Dierenthuis in Almere woensdag. Vier gedumpte katten zijn daar waarschijnlijk door loslopende honden verscheurd toen ze over het hek waren gekieperd. Van een van de katten is alleen een pootje teruggevonden.

"Intens verdrietig en boos delen wij dit bericht", schrijven Steven en Alice van Stichting Dierenthuis op Facebook. Woensdagochtend troffen zij drie dode Perzische katten op hun terrein. Van een vierde kat werd alleen een pootje gevonden. "Vier lieve, weerloze diertjes die onnodig in doodsangst op een vreselijke manier aan hun eind zijn gekomen." 

Stichting Dierenthuis vangt asieldieren op die niet meer bij een nieuw baasje geplaatst kunnen worden. Ze hebben een tuin voor katten en een buitenterrein voor honden. De vier poezen zijn op het hondenterrein achtergelaten. "Gedumpt. Over het hek gekieperd", gaat het bericht verder.

'Geen schijn van kans'

Op dat terrein lopen elke ochtend zo'n honderd honden los. "Vier poesjes maken geen schijn van kans wanneer ze op het veld van de honden achtergelaten worden." De honden hebben de katten duidelijk te pakken gekregen.

De politie is bij Stichting Dierenthuis langs geweest, maar kan niet veel doen. "We willen geen openbare heksenjacht op de dader, maar we willen die wel vinden", benadrukken Steven en Alice.

Oproep

"Herkent iemand deze katten?" vragen ze aan hun volgers. Wie meer weet over de dieren of de dader, wordt opgeroepen een mail naar de opvang te sturen. Het bericht is inmiddels bijna 4000 keer gedeeld.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore