Ga naar de inhoud
Bouw je eigen zwembad

Verkoelende plons in eigen tuin? Privé-zwembad 'enorm in trek'

Nicole Prins bouwde haar eigen zwembad Beeld © Editie NL

Wie heeft er niet weleens gedroomd van een eigen zwembad in de tuin, zeker als je met deze hitte ligt te soppen in je postzegeltuin. Steeds meer Nederlanders laten het niet meer bij een droom: zij toveren hun tuin om in een privé-zwemparadijs. Zo ook Nicole Prins uit Duivendrecht.

Exacte verkoopcijfers ontbreken, maar volgens zwembadhandelaren is een privé-zwembad niet meer alleen weggelegd voor de happy – en vooral richfew. Robin van de Klok van Fonteyn Outdoor Living Mall is één van die handelaren.

Hitterecord
Lees meer:
Hitterecord een feit: 39,3 graden in Eindhoven

"De vraag neemt absoluut toe. Van de grotere zwembaden die wij inbouwen hebben we afgelopen jaar 100 verkocht. Dat is echt een flinke groei ten opzichte van vorig jaar."

Warme lange zomers

Van de Klok ziet vaak dat mensen eerst een opzetzwembad bij hem komen kopen, en later dat jaar terugkomen om een groter, permanent zwembad te laten inbouwen. "Eerder hoorde ik nog weleens dat mensen twijfelden omdat 'je er maar twee maanden per jaar plezier van hebt'. Door de warme, lange zomers is dat beeld wel anders. Bovendien is de economie aangetrokken en zijn mensen bereid er meer geld voor neer te tellen."

Plakdijen
Lees ook;
Plakdijen door de hitte? Zo ga je ze te lijf

'Klusvrouw' Nicole Prins uit Duivendrecht bouwde geheel eigenhandig een zwembad in haar tuin. Sinds mei is het af. "Het begon als grapje, maar werd serieus toen de eerste schep de grond inging. Mijn vrouw begon te schetsen en voor we het wisten hadden we een groot gat in de tuin", schrijft haar man Michael op hun website.

'Plunge' in de tuin

In een reeks video’s laat Nicole zien hoe het begint bij dat gat in de grond en uiteindelijk een klein zwembad hebt . Ook alle kosten - compleet met zandfilterpomp van 260 euro, het uitgraven à 250 euro en een betonvloer van 340 euro - komen aan bod. In totaal was het zwembad klaar voor minder dan 4500 euro.

Iedereen aanraden

"Nou, het is me niet meegevallen maar ook niet tegengevallen", zegt Prins tegen Editie NL. "Als je zelf aan het bouwen bent, gaat alles beetje bij beetje. Een echt overzicht van de kosten had ik tijdens de aanleg niet. Mijn man zei dat het 'zeker 5000 euro' zou kosten. Nou, dan valt de uiteindelijke 4500 euro nog wel mee."

Prins krijgt 'bijna alleen maar heel enthousiaste reacties’ op haar zwembad. Ze heeft zelfs anderen geïnspireerd ook aan een eigen zwembad te beginnen, van wie ze vragen krijgt hoe ze bepaalde zaken heeft aangepakt. "Dat is natuurlijk superleuk. En met deze temperaturen kan ik het echt iedereen aanraden."

Bekijk hier de video:

04:14