Oproep

Groningse Laura gebeten door hond, eigenaar loopt gewoon door

24 juli 2019 10:29 Aangepast: 24 juli 2019 11:25
Beeld © Facebook Laura Caroniti

Laura Caroniti werd afgelopen zondag in het centrum van Groningen uit het niets gebeten door een hond. De eigenaar van de hond, die de hond aangelijnd had, negeerde de gewonde vrouw en liep gewoon verder. Laura is nu via Facebook op zoek naar deze mensen.

De van oorsprong Italiaanse Laura Caroniti doet haar verhaal en oproep op Facebook. Ze deelde ook twee foto's waarop de tandafdrukken van de hond nog goed te zien zijn. Op haar rechterbeen, vlak onder haar knie, is een grote blauwe plek te zien en opgedroogd bloed te zien.

Niet blaffen of grommen

Afgelopen zondag liep Laura door het centrum van Groningen toen een groepje van zeven mensen, van wie één met een hond aan de lijn, haar naderde. "De hond leek niet agressief. Hij was niet aan het blaffen of aan het grommen, maar uit het niets kwam hij mijn kant op en beet me in mijn been", schrijft ze op Facebook.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongen (11) in Goirle door hond in gezicht gebeten: 'We hoorden hem roepen'

Uitschreeuwen van de pijn

De vrouw - 'met kort haar en geruite blouse' - die de hond aangelijnd had trok de hond vervolgens weg. "Ze zei niet eens 'sorry' en vroeg ook niet of ik in orde was. En de andere mensen deden dat ook niet", schrijft Laura, die naar eigen het op dat moment uitschreeuwde van de pijn en angst. 

Op de vragen van Laura - 'Is de hond gevaccineerd?' en 'Komt de hond regelmatig bij de dierenarts?' - kreeg ze totaal geen reactie. Laura kon door haar gewonde been de groep niet volgen, maar wist nog wel een foto te maken. "Slechts één oudere vrouw uit het gezelschap draaide zich om en riep in het Nederlands 'Nei Nei' naar me."

Laura schreeuwde het uit van de pijn Laura schreeuwde het uit van de pijn

Kind kunnen zijn

Laura, die vervolgens met de Groningse politie tevergeefs op zoek ging naar de groep, doet nu een oproep op Facebook: "Ken of herken je iemand op de foto, neem dan contact op met de politie."

"Het is belangrijk dat gevaarlijke honden als deze onder controle worden gehouden. Het kan ook een kind kunnen zijn en niet ik."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore